Medvehagymás juhtúrós galuska recept
Hozzávalók:
- Egy nagy zacskó galuska
- Fél csokor medvehagyma
- 20 – 25 dkg juhtúró
- 2 dl tejföl
- só
Elkészítése:
A galuskát mi előre elkészítve vettük, így ezt csak készre kellett az főzni, de természetesen el lehet készíteni a galuskát a szokványos módon is.
A recept innentől rendkívül egyszerű:
A tejfölt és a juhtúrót össze kell keverni a készre főtt galuskával, majd a medvehagyma levelét – de elvileg a szára is mehet bele – össze kell vágni nagyon apróra (mi ezt géppel tettük meg) és ezt szintén belekeverni az ételbe.
Ízlés szerint lehet sózni végül az ételt, de azért óvatosan, hiszen a legtöbb juhtúró alapból is igen sós!
Jó étvágyat!
Sztori: Édesanyám rendelt medvehagymát tőlünk a csarnokból, mert szeretett volna készíteni valamit belőle, de mivel csak egy csokor volt, így ahhoz az ételhez ez a mennyiség kevés lett volna, de estére, amikor hazaértünk ez az étel várt minket (mivel alapból volt juhtúró és tejföl meg galuska is a hűtőben).
Az ételt este csak hidegen kóstoltuk meg, de úgy is hatalmas sikere volt, így mindenki izgatottan várta a következő napi ebédet.
Nagyon dominál a medvehagyma és a juhtúró íze, csak ajánlani tudom!
Én személy szerint ide még sose küldtem be receptet, de úgy éreztem, hogy ezt meg kell, osszam mindenkivel! :)
A fent felsorolt alapanyagok mennyisége ízlés szerint változtatható természetesen, hiszen édesanyám csak körülbelülire tudta megtippelni azokat az étel improvizatív jellege miatt!
(A fotó nem sikerült a legjobban, mivel ezzel nem különösebben foglalkoztam).