Mascarponéval töltött tiramisugolyók recept

Hozzávalók:
- 35 dkg darált keksz
- 25+5 dkg mascarpone
- 3 ek erős feketekávé
- 3 ek porcukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A darált kekszet, a 25 dkg mascarponét, kávét és porcukrot összekeverjük, összegyúrjuk. Kóstolgassuk, ha nem érezzük elég kávésnak, tegyünk még bele. Ha túl nedves lenne, mehet még bele némi keksz, ha túl száraz, akkor mascarpone vagy kávé.
Diónyi mennyiségből a tenyerünkben kosárkaformát nyomkodunk, egy kicsi mascarponét (kb amennyi egy kanál nyelének végére ráfér) a közepébe teszünk és amennyire tudjuk, körbeöleljük a tésztával. Ahová nem jutott tészta, oda pótoljuk a tálból vett kis adagocskákkal, melyet óvatosan rátapasztunk. Óvatosnak kell lenni, nem lehet nagyon nyomkodni, mert különben kijön a mascarpone.
Nem baj, ha nem tökéletesen egyenletes, majd a kakaópor eltakarja. A kész golyókat kakaóporba forgatjuk. Hűtőben tároljuk fogyasztásig.
Aki gyors akar lenni, hagyja a mascarpone közepébe töltését, így is finom lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »