Mákos guba recept
Hozzávalók:
- 10db kifli
- 1l tej
- 1ek. méz
- mák és cukor tetszés szerint
- 1tasak tejszín ízű puding por
Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk, jénai edénybe tesszük. Ráöntjük a darált cukros mákkeveréket, és hozzáadjuk a mézet. Majd hozzáöntjük a 3,5 dl langyos tejet. Jól összekeverjük, majd 200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük. Amíg sül, elkészítjük a pudingot, 6, 5dl tejből, hogy hígabb legyen, mint az átlag puding. Ha kész, gyümölccsel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

