Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos babájka kifliből recept

Mákos babájka kifliből
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 száraz kifli
    • 2 dl tej
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 3 púpos ek darált mák
    • 2-3 ek porcukor

    Elkészítése:

    A tejet a vaníliás cukorral felforrósítjuk. A száraz kifliket kb. kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egy szűrőtálba rakjuk, ami alá egy tálat helyezünk, ez felfogja a folyadékot.

    A meleg tejet lassan a kifli darabokra csorgatjuk. (Én egy kanállal locsolgattam, hogy minden karika egyenlően kapjon belőle.)

    Ha nem eléggé ázott át minden kifli, a felfogott tejjel még meglocsolhatjuk. (Nekem pont elég lett a 2 dl tej a 3 kiflihez.)

    Megszórjuk darált mákkal, majd óvatosan összerázzuk, hogy az alsó kiflik felülre kerüljenek és mindegyiket bevonja a mák.

    Ezután porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Apai Nagymamám, aki már rég nincs velünk, gyakran készített hol mákos, hol túrós babájkát, szigorúan száraz kifliből. Évekig nem ettem és most eszembe jutott. Nem is vártam vele, tegnap megcsináltam. Ritkán történik olyan, hogy egy ételt csak a saját kedvemért készítek, de most így volt. Én tüntettem el mind egy szálig. Persze nem önzőségből, csak a többiek nem kértek belőle :-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá