Lepcsánka másképp recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg burgonya
- 2-3 cukkini
- 2-3 répa
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- só
- bors
- füstölt sajt tejföl kecsap
Elkészítése:
A nyers krumplit, cukkinit, répát megpucoljuk és lereszeljük nagy lyukú reszelőn. Hozzáütjük a tojásokat, és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy lágy masszát kapjunk. Kevés olajon, tenyérnyi vagy tányérnyi nagyságú adagokban kisütjük, melegen sajttal, tejföllel tálaljuk.
Sztori: Egyszerű lepcsánkát szerettem volna készíteni, de sajnos túl sok lisztet tettem bele. Mivel nem volt több krumplim, csak cukkini és répa, így ezekkel egészítettem ki.
A sajtos tejfölös kecsapos ötlet a jó öreg lángos adta.
Meglepő módon még a fiamnak is ízlett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »