Lepcsánka másképp recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg burgonya
- 2-3 cukkini
- 2-3 répa
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - liszt
- só
- bors
- füstölt sajt tejföl kecsap
Elkészítése:
A nyers krumplit, cukkinit, répát megpucoljuk és lereszeljük nagy lyukú reszelőn. Hozzáütjük a tojásokat, és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy lágy masszát kapjunk. Kevés olajon, tenyérnyi vagy tányérnyi nagyságú adagokban kisütjük, melegen sajttal, tejföllel tálaljuk.
Sztori: Egyszerű lepcsánkát szerettem volna készíteni, de sajnos túl sok lisztet tettem bele. Mivel nem volt több krumplim, csak cukkini és répa, így ezekkel egészítettem ki.
A sajtos tejfölös kecsapos ötlet a jó öreg lángos adta.
Meglepő módon még a fiamnak is ízlett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »

