Lepcsánka másképp recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg burgonya
- 2-3 cukkini
- 2-3 répa
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- só
- bors
- füstölt sajt tejföl kecsap
Elkészítése:
A nyers krumplit, cukkinit, répát megpucoljuk és lereszeljük nagy lyukú reszelőn. Hozzáütjük a tojásokat, és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy lágy masszát kapjunk. Kevés olajon, tenyérnyi vagy tányérnyi nagyságú adagokban kisütjük, melegen sajttal, tejföllel tálaljuk.
Sztori: Egyszerű lepcsánkát szerettem volna készíteni, de sajnos túl sok lisztet tettem bele. Mivel nem volt több krumplim, csak cukkini és répa, így ezekkel egészítettem ki.
A sajtos tejfölös kecsapos ötlet a jó öreg lángos adta.
Meglepő módon még a fiamnak is ízlett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »