Lepcsánka másképp recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg burgonya
- 2-3 cukkini
- 2-3 répa
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- só
- bors
- füstölt sajt tejföl kecsap
Elkészítése:
A nyers krumplit, cukkinit, répát megpucoljuk és lereszeljük nagy lyukú reszelőn. Hozzáütjük a tojásokat, és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy lágy masszát kapjunk. Kevés olajon, tenyérnyi vagy tányérnyi nagyságú adagokban kisütjük, melegen sajttal, tejföllel tálaljuk.
Sztori: Egyszerű lepcsánkát szerettem volna készíteni, de sajnos túl sok lisztet tettem bele. Mivel nem volt több krumplim, csak cukkini és répa, így ezekkel egészítettem ki.
A sajtos tejfölös kecsapos ötlet a jó öreg lángos adta.
Meglepő módon még a fiamnak is ízlett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »