Lecsós tarhonya recept

Hozzávalók:
- 20 dkg tarhonya
- olaj
- só
- 3 dl víz
Lecsóhoz:
- kevés szalonna
- 20 dkg paprika
- 20 dkg paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- pirospaprika
- 1 dl víz
- só
- kolbász
Elkészítése:
A vöröshagymát karikákra, a szalonnát kisebb kockákra vágjuk és olajon sárgára pirítjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, a vizet, a kockákra vágott paradicsomot. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát. Sózzuk, ekkor hozzáadjuk a karikákra vágott füstölt kolbászt és nagy lángon gyakran kevergetve főzzük, kb 8-10 percig.
A tarhonyát kevés olajon világosra pirítjuk. Kevés sót és vizet adunk hozzá, lefedjük és lassú tűzön 10 percig főzzük és a lecsóval tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »