Lecsós tarhonya recept
Hozzávalók:
- 20 dkg tarhonya
- olaj
- só
- 3 dl víz
Lecsóhoz:
- kevés szalonna
- 20 dkg paprika
- 20 dkg paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- pirospaprika
- 1 dl víz
- só
- kolbász
Elkészítése:
A vöröshagymát karikákra, a szalonnát kisebb kockákra vágjuk és olajon sárgára pirítjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, a vizet, a kockákra vágott paradicsomot. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát. Sózzuk, ekkor hozzáadjuk a karikákra vágott füstölt kolbászt és nagy lángon gyakran kevergetve főzzük, kb 8-10 percig.
A tarhonyát kevés olajon világosra pirítjuk. Kevés sót és vizet adunk hozzá, lefedjük és lassú tűzön 10 percig főzzük és a lecsóval tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

