Lecsós tarhonya recept
Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- paprika
- paradicsom
- házi tarhonya
- zsiradék, só, bors – ízlés szerint
Elkészítése:
A kockára vágott hagymát, a paprikát, paradicsomot ugyanúgy a zsiradékon dinszteljük, mintha lecsót készítenénk. Hozzáadjuk a szárított házi tarhonyát, ízlés szerint sózzuk,borsozzuk. Alaposan összekeverjük, majd felöntjük forrásban lévő, 1 dl-rel kevesebb levessel vagy vízzel, mint ahány dl tarhonyát tettünk a lecsóalapra.
A kész ételt tetszés szerinti salátával gyors vacsoraként tálalhatjuk, vagy köretként bármilyen rántott húshoz,illetve natúr szelethez adhatjuk.
Sztori: Viszonylag olcsó, finom és laktató étel, amit a II. világháború előtti években, cselédként Pozsonyban tanult egy 1972-ben, idősen elhunyt néni, akit még ismerhettem. Az én családtagjaim egyik kedvenc körete, de hús nélkül is szívesen látják az asztalon.