Lecsós tarhonya recept

Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- paprika
- paradicsom
- házi tarhonya
- zsiradék, só, bors – ízlés szerint
Elkészítése:
A kockára vágott hagymát, a paprikát, paradicsomot ugyanúgy a zsiradékon dinszteljük, mintha lecsót készítenénk. Hozzáadjuk a szárított házi tarhonyát, ízlés szerint sózzuk,borsozzuk. Alaposan összekeverjük, majd felöntjük forrásban lévő, 1 dl-rel kevesebb levessel vagy vízzel, mint ahány dl tarhonyát tettünk a lecsóalapra.
A kész ételt tetszés szerinti salátával gyors vacsoraként tálalhatjuk, vagy köretként bármilyen rántott húshoz,illetve natúr szelethez adhatjuk.
Sztori: Viszonylag olcsó, finom és laktató étel, amit a II. világháború előtti években, cselédként Pozsonyban tanult egy 1972-ben, idősen elhunyt néni, akit még ismerhettem. Az én családtagjaim egyik kedvenc körete, de hús nélkül is szívesen látják az asztalon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »