Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós tarhonya recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 fej hagyma
    • paprika
    • paradicsom
    • házi tarhonya
    • zsiradék, só, bors – ízlés szerint

    Elkészítése:
    A kockára vágott hagymát, a paprikát, paradicsomot ugyanúgy a zsiradékon dinszteljük, mintha lecsót készítenénk. Hozzáadjuk a szárított házi tarhonyát, ízlés szerint sózzuk,borsozzuk. Alaposan összekeverjük, majd felöntjük forrásban lévő, 1 dl-rel kevesebb levessel vagy vízzel, mint ahány dl tarhonyát tettünk a lecsóalapra.
    A kész ételt tetszés szerinti salátával gyors vacsoraként tálalhatjuk, vagy köretként bármilyen rántott húshoz,illetve natúr szelethez adhatjuk.

    Sztori: Viszonylag olcsó, finom és laktató étel, amit a II. világháború előtti években, cselédként Pozsonyban tanult egy 1972-ben, idősen elhunyt néni, akit még ismerhettem. Az én családtagjaim egyik kedvenc körete, de hús nélkül is szívesen látják az asztalon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá