Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós-rizses máj recept

Lecsós-rizses máj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 db közepes méretű vöröshagyma és paradicsom
    • 3 db zöldpaprika
    • 3 ek olaj
    • 2 dl rizs
    • 35-40 dkg csirkemáj
    • csipetnyi só és bors
    • 1 ek pirospaprika

    Elkészítése:

    A hagymát és a paradicsomot megpucoljuk. A hagymát finomra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot felkarikázzuk. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát és a paprikát, majd picit később a paradicsomot is.
    IMGP0416
    Ebbe a lecsós alapba tesszük a megmosott, hártyáitól megszabadított csirkemájat. Ízlés szerint sóval, borssal és őrölt pirospaprikával fűszerezzük, majd kb 8 dl vízzel felöntjük.

    Amíg felforr, addig a rizst hideg vízzel leöblítjük, majd a májhoz adjuk. Lassú tűzön kb 15 perc alatt készre főzzük, majd lefedve, 10 percig állni hagyjuk, hogy a rizsszemek megpuhuljanak és magukba szívják a maradék nedvességet.

    Tipp:

    Aki kedveli a csípős ételeket,az használjon erős paprikát a főzéshez.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá