Lecsós-rizses máj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 db közepes méretű vöröshagyma és paradicsom
- 3 db zöldpaprika
- 3 ek olaj
- 2 dl rizs
- 35-40 dkg csirkemáj
- csipetnyi só és bors
- 1 ek pirospaprika
Elkészítése:
A hagymát és a paradicsomot megpucoljuk. A hagymát finomra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot felkarikázzuk. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát és a paprikát, majd picit később a paradicsomot is.

Ebbe a lecsós alapba tesszük a megmosott, hártyáitól megszabadított csirkemájat. Ízlés szerint sóval, borssal és őrölt pirospaprikával fűszerezzük, majd kb 8 dl vízzel felöntjük.
Amíg felforr, addig a rizst hideg vízzel leöblítjük, majd a májhoz adjuk. Lassú tűzön kb 15 perc alatt készre főzzük, majd lefedve, 10 percig állni hagyjuk, hogy a rizsszemek megpuhuljanak és magukba szívják a maradék nedvességet.
Tipp:
Aki kedveli a csípős ételeket,az használjon erős paprikát a főzéshez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

