Lecsós-rizses máj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db közepes méretű vöröshagyma és paradicsom
- 3 db zöldpaprika
- 3 ek olaj
- 2 dl rizs
- 35-40 dkg csirkemáj
- csipetnyi só és bors
- 1 ek pirospaprika
Elkészítése:
A hagymát és a paradicsomot megpucoljuk. A hagymát finomra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot felkarikázzuk. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát és a paprikát, majd picit később a paradicsomot is.
Ebbe a lecsós alapba tesszük a megmosott, hártyáitól megszabadított csirkemájat. Ízlés szerint sóval, borssal és őrölt pirospaprikával fűszerezzük, majd kb 8 dl vízzel felöntjük.
Amíg felforr, addig a rizst hideg vízzel leöblítjük, majd a májhoz adjuk. Lassú tűzön kb 15 perc alatt készre főzzük, majd lefedve, 10 percig állni hagyjuk, hogy a rizsszemek megpuhuljanak és magukba szívják a maradék nedvességet.
Tipp:
Aki kedveli a csípős ételeket,az használjon erős paprikát a főzéshez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »