Lángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy poharas kefir
- 5 dkg élesztő
- 2,5dl tej
- 1 ek só
- olaj
- sajt
- tejföl
Elkészítése:
A lisztet, a kefirt, a tojásokat, sót egy tálba teszem, majd elmorzsolom benne az élesztőt (egy gödröcskét csinálok neki), majd ráöntöm a langyos tejet és jól kidagasztom. Egy nagyobb méretű zacskót olajjal belocsolok és ebbe teszem a dagasztott tésztát és a zacskót lazán bekötöm. Ebben nagyon szépen megkel. Mindig szakítok a tésztából egy darabkát és szép vékonyra megformázom a kezemmel, majd forró olajban megsütöm (egy pillanat az egész). Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Ha nem használjuk el mindet akkor tegyük be a hűtőszekrénybe és a nejlonzacskót lazán kössük be és akkor lehet másnap is használni akár még több napig!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »