Lángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy poharas kefir
- 5 dkg élesztő
- 2,5dl tej
- 1 ek só
- olaj
- sajt
- tejföl
Elkészítése:
A lisztet, a kefirt, a tojásokat, sót egy tálba teszem, majd elmorzsolom benne az élesztőt (egy gödröcskét csinálok neki), majd ráöntöm a langyos tejet és jól kidagasztom. Egy nagyobb méretű zacskót olajjal belocsolok és ebbe teszem a dagasztott tésztát és a zacskót lazán bekötöm. Ebben nagyon szépen megkel. Mindig szakítok a tésztából egy darabkát és szép vékonyra megformázom a kezemmel, majd forró olajban megsütöm (egy pillanat az egész). Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Ha nem használjuk el mindet akkor tegyük be a hűtőszekrénybe és a nejlonzacskót lazán kössük be és akkor lehet másnap is használni akár még több napig!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »