Krumplis prósza recept

Hozzávalók:
- 1kg burgonya
- kevés olaj
- 1 kefir
- 3-4 dl sűrűbb palacsinta tészta
- 3 szelet húsos szalonna
Elkészítése:
A meghámozott burgonyát uborkagyalun vékony karikákra szeletelve a kiolajozott tepsibe teszem, sózom, egyenletesen elosztom. A sűrű palacsintatésztát összekeverem a kefirrel és a burgonya tetejére öntöm, hogy mindenhol ellepje.
A szalonnaszeletek bevagdosom, és a tetejére rakom. A sütőben addig van, amíg szép pirosra sül a teteje. Savanyúsággal, salátával tálalom. Szalonna nélkül köretként is adható, vagy lekvárral édességnek is fogyasztható, esetleg tetejére sajtot reszelve még finomabbá varázsolható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »