Krumpli tócsni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 8 púpos ek finomliszt
- frissen őrölt bors
- só
- zsír, vagy olaj a kisütéshez
Elkészítése:
A krumplit meghámozom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem, megszórom sóval, borssal, finomliszttel, és jól összekeverem.
Serpenyőben kevés forró zsírba kanállal 3-4 kupacot teszek, majd a kanál aljával ellapítom, piros ropogósra sütöm mindkét felét.
A felesleges zsiradékot felitatom róla.
Áttört fokhagymával, vagy kaporral ízesített tejföllel kínálom. reszelt sajttal megszórom, de kiválóan alkalmas vadasok mellé köretnek is.
Tipp:
Ez az étel, aminek tájanként más neve van, pl. macok, lapcsánka, lepcsánka, tócsni, cicege, gánica, rösztike, bodag, cicedli, pacsni.
A krumpli tócsni kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »