Krumpli tócsni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 8 púpos ek finomliszt
- frissen őrölt bors
- só
- zsír, vagy olaj a kisütéshez
Elkészítése:
A krumplit meghámozom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem, megszórom sóval, borssal, finomliszttel, és jól összekeverem.
Serpenyőben kevés forró zsírba kanállal 3-4 kupacot teszek, majd a kanál aljával ellapítom, piros ropogósra sütöm mindkét felét.
A felesleges zsiradékot felitatom róla.
Áttört fokhagymával, vagy kaporral ízesített tejföllel kínálom. reszelt sajttal megszórom, de kiválóan alkalmas vadasok mellé köretnek is.
Tipp:
Ez az étel, aminek tájanként más neve van, pl. macok, lapcsánka, lepcsánka, tócsni, cicege, gánica, rösztike, bodag, cicedli, pacsni.
A krumpli tócsni kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »