Krumpli tócsni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 8 púpos ek finomliszt
- frissen őrölt bors
- só
- zsír, vagy olaj a kisütéshez
Elkészítése:
A krumplit meghámozom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem, megszórom sóval, borssal, finomliszttel, és jól összekeverem.
Serpenyőben kevés forró zsírba kanállal 3-4 kupacot teszek, majd a kanál aljával ellapítom, piros ropogósra sütöm mindkét felét.
A felesleges zsiradékot felitatom róla.
Áttört fokhagymával, vagy kaporral ízesített tejföllel kínálom. reszelt sajttal megszórom, de kiválóan alkalmas vadasok mellé köretnek is.
Tipp:
Ez az étel, aminek tájanként más neve van, pl. macok, lapcsánka, lepcsánka, tócsni, cicege, gánica, rösztike, bodag, cicedli, pacsni.
A krumpli tócsni kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »