Krumpli lepény recept
Hozzávalók:
- 2 kg burgonya
- 3-4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 dl tej
- 80 dkg liszt
- só ízlés szerint
- fél dl olaj
Elkészítése:
2 kg felkarikázott, meghámozott burgonyát beleteszek egy tepsibe. Megsózom úgy, hogy mindenhova jusson egyenletesen. Fél dl olajat öntök rá. Beteszem a sütőbe. Közben néha megkevergetem. Azután a tojásokból, 8 dl tejből, 80 dkg lisztből, sóból sűrű palacsintatésztát készítek. A puhára sült burgonyára egyenletesen ráöntöm a palacsintatésztát. Szép pirosra sütöm. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

