Krémes zabkása dióval és mazsolával recept

Hozzávalók:
- 4-5 púpos ek zabpehely (kb. 1/3 bögre)
- 1 marék mazsola
- 1 marék dió
- fahéj
- vanília
- 1 tk ghí, vagy vaj (vagy kókuszzsír)
- 2,5 dl víz
Elkészítése:
A diót és a mazsolát legjobb, ha éjszakára beáztatjuk. (De nem szükséges.)
Tegyünk egy edényt a tűzhelyre, majd a zabpelyhet öntsük bele és kevergessük egy picit szárazon, közepes lángon. Öntsük hozzá a vizet és tegyük bele a mazsolát, valamint a diót. Forraljuk fel az egészet, majd tegyük bele a fűszereket és a ghít. Főzzük kis lángon krémesre.
Ízlés szerint nyers nádcukorral ízesíthetjük még, ha édesebben szeretjük.
Tipp:
A zabkása az egyik legjobb reggeli étel, jó lendületet ad a szervezetednek. Gyorsan elkészíthető, tápláló, meleg, nem terheli meg az emésztést és kedvezően is hat az emésztésre (az agnira, az emésztés tüzére) . Összetételének függvénye, de a belerakott alapanyagoknak köszönhetően nagyon sok vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet tudsz a szervezetedbe juttatni a nap indításához. Igazi jó kis energiabomba.
Ráadásul nagyon jó arra is, hogy az édesség iránti vágyadat természetes módon csillapítsd.
Jógatáborokban gyakran ez a reggeli, ott általában nem előre ízesítjük, hanem mindenki saját kedvére tehet bele finomságokat kókuszt, aszalt gyümölcsöket, nádcukrot, magvakat, karobot, kakaót és csak a képzeleted szabhat határt annak, mi mindent tudsz elképzelni a saját zabkásádba.
Gluténmentes diétában gluténmentes zabpehellyel készítsd el. Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »