Krémes zabkása dióval és mazsolával recept

Hozzávalók:
- 4-5 púpos ek zabpehely (kb. 1/3 bögre)
- 1 marék mazsola
- 1 marék dió
- fahéj
- vanília
- 1 tk ghí, vagy vaj (vagy kókuszzsír)
- 2,5 dl víz
Elkészítése:
A diót és a mazsolát legjobb, ha éjszakára beáztatjuk. (De nem szükséges.)
Tegyünk egy edényt a tűzhelyre, majd a zabpelyhet öntsük bele és kevergessük egy picit szárazon, közepes lángon. Öntsük hozzá a vizet és tegyük bele a mazsolát, valamint a diót. Forraljuk fel az egészet, majd tegyük bele a fűszereket és a ghít. Főzzük kis lángon krémesre.
Ízlés szerint nyers nádcukorral ízesíthetjük még, ha édesebben szeretjük.
Tipp:
A zabkása az egyik legjobb reggeli étel, jó lendületet ad a szervezetednek. Gyorsan elkészíthető, tápláló, meleg, nem terheli meg az emésztést és kedvezően is hat az emésztésre (az agnira, az emésztés tüzére) . Összetételének függvénye, de a belerakott alapanyagoknak köszönhetően nagyon sok vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet tudsz a szervezetedbe juttatni a nap indításához. Igazi jó kis energiabomba.
Ráadásul nagyon jó arra is, hogy az édesség iránti vágyadat természetes módon csillapítsd.
Jógatáborokban gyakran ez a reggeli, ott általában nem előre ízesítjük, hanem mindenki saját kedvére tehet bele finomságokat kókuszt, aszalt gyümölcsöket, nádcukrot, magvakat, karobot, kakaót és csak a képzeleted szabhat határt annak, mi mindent tudsz elképzelni a saját zabkásádba.
Gluténmentes diétában gluténmentes zabpehellyel készítsd el. Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »