Krémes zabkása dióval és mazsolával recept
Hozzávalók:
- 4-5 púpos ek zabpehely (kb. 1/3 bögre)
- 1 marék mazsola
- 1 marék dió
- fahéj
- vanília
- 1 tk ghí, vagy vaj (vagy kókuszzsír)
- 2,5 dl víz
Elkészítése:
A diót és a mazsolát legjobb, ha éjszakára beáztatjuk. (De nem szükséges.)
Tegyünk egy edényt a tűzhelyre, majd a zabpelyhet öntsük bele és kevergessük egy picit szárazon, közepes lángon. Öntsük hozzá a vizet és tegyük bele a mazsolát, valamint a diót. Forraljuk fel az egészet, majd tegyük bele a fűszereket és a ghít. Főzzük kis lángon krémesre.
Ízlés szerint nyers nádcukorral ízesíthetjük még, ha édesebben szeretjük.
Tipp:
A zabkása az egyik legjobb reggeli étel, jó lendületet ad a szervezetednek. Gyorsan elkészíthető, tápláló, meleg, nem terheli meg az emésztést és kedvezően is hat az emésztésre (az agnira, az emésztés tüzére) . Összetételének függvénye, de a belerakott alapanyagoknak köszönhetően nagyon sok vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet tudsz a szervezetedbe juttatni a nap indításához. Igazi jó kis energiabomba.
Ráadásul nagyon jó arra is, hogy az édesség iránti vágyadat természetes módon csillapítsd.
Jógatáborokban gyakran ez a reggeli, ott általában nem előre ízesítjük, hanem mindenki saját kedvére tehet bele finomságokat kókuszt, aszalt gyümölcsöket, nádcukrot, magvakat, karobot, kakaót és csak a képzeleted szabhat határt annak, mi mindent tudsz elképzelni a saját zabkásádba.
Gluténmentes diétában gluténmentes zabpehellyel készítsd el. Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!