Körtés táska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
18 darabhoz:
- 1 csomag vajas-leveles tészta
- 1 normál befőttes üveg darabos körtedzsem
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés porcukor a tetejére
Elkészítése:
Először egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A vajas tésztalapot egyesével vékonyan kinyújtjuk, és hosszában félbehajtjuk, majd vissza, csak azért, hogy lássuk, hová kell tenni a tölteléket.
Az alsó részre ráteszünk egymás mellé, kevés helyet hagyva köztük, egy-egy evőkanál körtedzsemet. A tészta széleit az illesztéseknél megkenjük tojással, majd a felső részét ráhajtjuk, és rányomkodjuk.
Pizza, vagy derelyevágóval három részre vágjuk, és mindegyik táskának a nyitott széleit vékonyan felhajtva villával megnyomkodjuk.
A tetejüket megkenjük tojással, villával megszurkálva sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben, 190 fokon, 10-12 perc alatt megsütjük őket.
Miután szép világosbarnára sültek, kivesszük, és forrón megszórjuk egy kevés porcukorral.
Fogyasztásakor vigyázzunk, mert belül nagyon forró a töltelék!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »