Körtés táska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
18 darabhoz:
- 1 csomag vajas-leveles tészta
- 1 normál befőttes üveg darabos körtedzsem
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kevés porcukor a tetejére
Elkészítése:
Először egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A vajas tésztalapot egyesével vékonyan kinyújtjuk, és hosszában félbehajtjuk, majd vissza, csak azért, hogy lássuk, hová kell tenni a tölteléket.
Az alsó részre ráteszünk egymás mellé, kevés helyet hagyva köztük, egy-egy evőkanál körtedzsemet. A tészta széleit az illesztéseknél megkenjük tojással, majd a felső részét ráhajtjuk, és rányomkodjuk.
Pizza, vagy derelyevágóval három részre vágjuk, és mindegyik táskának a nyitott széleit vékonyan felhajtva villával megnyomkodjuk.
A tetejüket megkenjük tojással, villával megszurkálva sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben, 190 fokon, 10-12 perc alatt megsütjük őket.
Miután szép világosbarnára sültek, kivesszük, és forrón megszórjuk egy kevés porcukorral.
Fogyasztásakor vigyázzunk, mert belül nagyon forró a töltelék!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

