Körtés táska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
18 darabhoz:
- 1 csomag vajas-leveles tészta
- 1 normál befőttes üveg darabos körtedzsem
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés porcukor a tetejére
Elkészítése:
Először egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A vajas tésztalapot egyesével vékonyan kinyújtjuk, és hosszában félbehajtjuk, majd vissza, csak azért, hogy lássuk, hová kell tenni a tölteléket.
Az alsó részre ráteszünk egymás mellé, kevés helyet hagyva köztük, egy-egy evőkanál körtedzsemet. A tészta széleit az illesztéseknél megkenjük tojással, majd a felső részét ráhajtjuk, és rányomkodjuk.
Pizza, vagy derelyevágóval három részre vágjuk, és mindegyik táskának a nyitott széleit vékonyan felhajtva villával megnyomkodjuk.
A tetejüket megkenjük tojással, villával megszurkálva sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben, 190 fokon, 10-12 perc alatt megsütjük őket.
Miután szép világosbarnára sültek, kivesszük, és forrón megszórjuk egy kevés porcukorral.
Fogyasztásakor vigyázzunk, mert belül nagyon forró a töltelék!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »