Körtés táska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
18 darabhoz:
- 1 csomag vajas-leveles tészta
- 1 normál befőttes üveg darabos körtedzsem
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés porcukor a tetejére
Elkészítése:
Először egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A vajas tésztalapot egyesével vékonyan kinyújtjuk, és hosszában félbehajtjuk, majd vissza, csak azért, hogy lássuk, hová kell tenni a tölteléket.
Az alsó részre ráteszünk egymás mellé, kevés helyet hagyva köztük, egy-egy evőkanál körtedzsemet. A tészta széleit az illesztéseknél megkenjük tojással, majd a felső részét ráhajtjuk, és rányomkodjuk.
Pizza, vagy derelyevágóval három részre vágjuk, és mindegyik táskának a nyitott széleit vékonyan felhajtva villával megnyomkodjuk.
A tetejüket megkenjük tojással, villával megszurkálva sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben, 190 fokon, 10-12 perc alatt megsütjük őket.
Miután szép világosbarnára sültek, kivesszük, és forrón megszórjuk egy kevés porcukorral.
Fogyasztásakor vigyázzunk, mert belül nagyon forró a töltelék!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »