Körözött recept
Hozzávalók:
- 25 dkg tehéntúró
- tejföl ízlés szerint
- só
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 teáskanálnyi csemege piros arany
- 1 kisebb fej vöröshagyma fele (vagy ízlés szerint)
- kapor
- kömény(lehet egész és őrölt is egyszerre)
Elkészítése:
A túrót villával kissé összetörjük, ha száraz tejfölt adunk hozzá, hogy krémes és jól kenhető legyen. A paprikát és a piros aranyat hozzá keverjük. Jól keverjük el, hogy szépen megszínezze a túrót. A hagymát nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük és hozzáadjuk a kaporral a sóval és a köménnyel együtt.
Tipp:
Vöröshagyma helyett lilahagymát is tehetünk, esetleg fokhagymát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

