Kolbászos rakott brokkoli recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 50 dkg rizs
- ½ zöldpaprika
- 2 szál füstölt kolbász
- só
- őrölt bors
- delikát
- 5 dl tejföl
- 3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben megpároljuk, majd lecsepegtetjük. A rizst kevés olajon lepirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felengedjük. Sóval, őrölt borssal, delikáttal ízesítjük, beletesszük a fél zöldpaprikát, majd fedő alatt puhára pároljuk. Egy tűzálló tepsit kivajazunk, majd a brokkoli felét a tepsi aljába halmozzuk. Ráhelyezünk egy sor rizst, amit a zúzott fokhagymával elkevert tejföllel fedünk be, és a karikára vágott füstölt kolbásszal beterítünk. Tetejére halmozzuk a brokkoli másik felét, amit bőségesen befedünk tejföllel. Előmelegített sütőbe helyezzük, és készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.