Kolbászos frittata recept

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek olívaolaj
- 1 kk himalájai só
- kevés frissen őrölt fekete bors
- 1 kis csokor metélőhagyma ( snidling)
- 1 újhagyma
- 20 dkg füstölt nyers kolbász
- 1 chili paprika
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
Egy közepes (tapadásmentes) serpenyőben olajat hevítünk. A tojásokat a sóval és a borssal egy habverő segítségével felverjük, és a tejszínt is beleadagoljuk.
A forró serpenyőbe öntjük, és lassú mozdulatokkal a szélétől befelé keverni kezdjük, majd alacsonyabb hőre vesszük a főzőlapot.
A kolbászról a héját lehúzzuk úgy, hogy meleg vízzel leöblítjük. Apró darabokra morzsoljuk a tojás tetején elosztva.
A snidlinget felvagdaljuk, és szintén elosztjuk a frittatán. A hagymát is felkarikázzuk a zöldjével együtt, és szépen körbe rakjuk a tojáson. Közben a sütőlapáttal a szélénél megmozgatjuk, és figyeljük, hogy nehogy odakapjon az alja. Végül a chili parikát is rászórjuk, és a lágy tojáson elosztjuk, kissé belenyomkodjuk.
Ha már kissé megkötött, akkor az ügyesebbek hirtelen mozdulattal átfordítják a másik oldalára. Akinek ez nem megy, az egy deszkára borítsa rá,majd vissza a serpenyőbe. Így biztosan sikerül. Pár percig sütjük így, majd tányérra borítva, forrón tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
A kolbászos frittata kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »