Kenyérpuding (mikróban) recept

Hozzávalók:
- 4 szelet toast kenyér, de bármilyen maradék kenyérből is el lehet készíteni
- 4 dl tej
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 1-2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek cukor
- 2 db bögre (2,5 dl)
Recept:
A kenyereket felkockázom, és egyenlően elosztom 2 bögrében. Összekeverem a tejet, a pudingport, a cukrot és a tojást, majd egyenlően elosztva a két bögre között a kenyérre öntöm úgy, hogy ellepje. (Ha nem fedi el, akkor tejet öntök hozzá.)
A mikrohullámú sütő magasító állványára teszem (válasszunk alacsony bögrét) és grill + mikro fokozaton sütöm kb. 3-4 percig, ha már a massza nem híg a kenyér körül, kiveszem, és megszórom a tetejét cukorral, és még 2 percre vissszateszem grill fokozatra hogy a cukor karamelizálódjon.
[ad#Hirdetés – Cikkben]
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »