Kenyérlángos, vagy töki pompos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 dkg élesztő
- 2.5 dl tej
- 3-4 db főtt krumpli
- pici cukor
- 1 teáskanál só
- 50 dkg liszt
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db 315 g-os tejföl
- 30 dkg párizsi
- trappista sajt ízlés szerint
- 2 db lila hagyma
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük, összetörjük. Langyos tejben, pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A krumplit, lisztet, sót, élesztőt összedolgozzuk, majd duplájára kelesztjük, és a végén kinyújtjuk.
Sütőpapírral kibélelt gáztepsibe helyezzük, megkenjük fokhagymás tejföllel. 5 percig sütjük előmelegített sütőben 180 fokon.
Kivesszük, és megszórjuk kockára vágott párizsival, lila hagymával, reszelt sajttal, és végül szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »