Kenyérlángos, vagy töki pompos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 dkg élesztő
- 2.5 dl tej
- 3-4 db főtt krumpli
- pici cukor
- 1 teáskanál só
- 50 dkg liszt
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db 315 g-os tejföl
- 30 dkg párizsi
- trappista sajt ízlés szerint
- 2 db lila hagyma
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük, összetörjük. Langyos tejben, pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A krumplit, lisztet, sót, élesztőt összedolgozzuk, majd duplájára kelesztjük, és a végén kinyújtjuk.
Sütőpapírral kibélelt gáztepsibe helyezzük, megkenjük fokhagymás tejföllel. 5 percig sütjük előmelegített sütőben 180 fokon.
Kivesszük, és megszórjuk kockára vágott párizsival, lila hagymával, reszelt sajttal, és végül szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »