Kemencés lángos vagy langalló recept

Hozzávalók:
- 2db nagyobb krumpli
- 50 dkg liszt
- 1dl tej
- 1 dl víz
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg kockázott bacon szalonna
- 2 db lilahagyma
- 1 kis pohár tejföl
- egy kevés fokhagymakrém
- 10-15 dkg sajt
Elkészítése:
Megfőzöm a krumplit, amit főzés után összetörök és hagyom kihűlni. Ha kihűlt hozzá adom a lisztet és jól elkeverem.
A tej és víz keveréket meglangyosítom és felfuttato benne azl élesztőt.
A lisztet sózom majd hozzá keverem az élesztőt. Simán összegyúrom s kb 1 órát kelesztem.
Ez alatt meg pirítom a bacont. Meg pucolom a lila hagymát,s kikeverek egy pohár tejfölt egy kis fokhagymával (tubusosat használtam)
A megkelt tésztát jó ujjnyi vastagra nyújtom s beteszem egy olíva olajjal kikent tepsibe. Megkenem a fokhagymás tejföllel,rászórom a bacont a lila hagymát s még egy kevés sajtot reszelek a tetejére.
200 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütöm.
Tipp:
Ha valami miatt nincs időm akkor a kenyérsütőgépet szoktam használni a dagasztás kelesztésre, pl ha el kell mennem valahova akkor mire haza érek a gép összegyúrta ,megkelesztette ,már csak nyújtani és sütni kell. Ilyenkor a kenyérsütőgép üstjében futtatom fel az élesztót és erre mérem rá a lisztes krumplit. Fontos hogy a liszt tetejét sózzuk ilyenkor,hogy ne érjen a só az élesztőhöz !! mert akkor nem fog megkelni a tésztánk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »