Kemencés lángos vagy langalló recept
Hozzávalók:
- 2db nagyobb krumpli
- 50 dkg liszt
- 1dl tej
- 1 dl víz
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg kockázott bacon szalonna
- 2 db lilahagyma
- 1 kis pohár tejföl
- egy kevés fokhagymakrém
- 10-15 dkg sajt
Elkészítése:
Megfőzöm a krumplit, amit főzés után összetörök és hagyom kihűlni. Ha kihűlt hozzá adom a lisztet és jól elkeverem.
A tej és víz keveréket meglangyosítom és felfuttato benne azl élesztőt.
A lisztet sózom majd hozzá keverem az élesztőt. Simán összegyúrom s kb 1 órát kelesztem.
Ez alatt meg pirítom a bacont. Meg pucolom a lila hagymát,s kikeverek egy pohár tejfölt egy kis fokhagymával (tubusosat használtam)
A megkelt tésztát jó ujjnyi vastagra nyújtom s beteszem egy olíva olajjal kikent tepsibe. Megkenem a fokhagymás tejföllel,rászórom a bacont a lila hagymát s még egy kevés sajtot reszelek a tetejére.
200 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütöm.
Tipp:
Ha valami miatt nincs időm akkor a kenyérsütőgépet szoktam használni a dagasztás kelesztésre, pl ha el kell mennem valahova akkor mire haza érek a gép összegyúrta ,megkelesztette ,már csak nyújtani és sütni kell. Ilyenkor a kenyérsütőgép üstjében futtatom fel az élesztót és erre mérem rá a lisztes krumplit. Fontos hogy a liszt tetejét sózzuk ilyenkor,hogy ne érjen a só az élesztőhöz !! mert akkor nem fog megkelni a tésztánk.