Kedvenc sztapacskám recept
Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 50 dkg krumpli
- 1 csipet só
- 15 dkg fehér liszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 15 dkg juhtúró
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és egy burgonya reszelőn lereszeljük. A lisztből folyamatosan rászórunk a reszelékre, hogy ne barnuljon meg. A végén hozzáadunk 2 evőkanál olvasztott vajat, valamint 1 tojást és megsózzuk. Ha úgy látjuk, hogy a burgonyás massza túl híg,adunk még hozzá egy kis lisztet. Közben a fazékban vizet forralunk, teszünk bele kevés sót, s ha már lobogva fő, nokedliszaggatón a masszából kis galuskákat szaggatunk bele. A galuskákat addig főzzük, amíg a víz tetejére fel nem jönnek, és utána közepes lángon még pár percig rotyogtatjuk, majd leszűrjük, betesszük egy kivajazott tepsibe, majd juhtúróval megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

