Kedvenc sztapacskám recept

Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg krumpli
- 1 csipet só
- 15 dkg fehér liszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 15 dkg juhtúró
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és egy burgonya reszelőn lereszeljük. A lisztből folyamatosan rászórunk a reszelékre, hogy ne barnuljon meg. A végén hozzáadunk 2 evőkanál olvasztott vajat, valamint 1 tojást és megsózzuk. Ha úgy látjuk, hogy a burgonyás massza túl híg,adunk még hozzá egy kis lisztet. Közben a fazékban vizet forralunk, teszünk bele kevés sót, s ha már lobogva fő, nokedliszaggatón a masszából kis galuskákat szaggatunk bele. A galuskákat addig főzzük, amíg a víz tetejére fel nem jönnek, és utána közepes lángon még pár percig rotyogtatjuk, majd leszűrjük, betesszük egy kivajazott tepsibe, majd juhtúróval megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »