Karfiolos-lilahagymás fészek recept
Hozzávalók:
- 2-3 kanál olaj
- 1 fej lila hagyma
- fél fej karfiol
- 2 csirke comb (vagy ami éppen van:))
- 15 dkg sajt
- só,bors,fűszerek
Elkészítése:
A karfiolt kisebb darabokra szedjük és sós vízben felrakjuk főni, de vigyázzunk ne essen szét, majd leszűrjük és a hús előkészítése közben hagyjuk lecsepegni.
Kevés olajon elősütjük az előzetesen sózott és borsozott húst.
A sajtot lereszeljük és a lilahagymát felkarikázzuk.
Hőálló tálba rétegezzük az alapanyagokat.
Az én sorrendem hagyma,hús,hagyma,sajt,karfiol,sajt,de ízlés szerint megbolondíthatjuk az ételt.
Hevített olajjal leöntjük és 10-15 perc alatt 200 C˙-on összesütjük.
Könnyű és nagyon finom étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

