Instant amerikai palacsinta – házilag recept

Hozzávalók:
Hozzávalók az instant palacsintatészta porhoz:
- 600 g liszt
- 3 zacskó sütőpor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 40 g finom szemű vaníliás cukor
A hozzávalókat összekeverjük, és jól záródó üvegbe tesszük. Kész is.
Az amerikai palacsintához:
- 12 púpos evőkanál palacsintatészta por
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 1 evőkanál olvasztott vaj
Elkészítése:
A palacsintatészta port csomómentesre keverjük a többi hozzávalóval. Egy serpenyőt (én öntött vas serpenyőt használok) felhevítünk zsiradék nélkül. Ha elég forró, egy kisebb merőkanál tésztát kanalazunk a közepére. Ha a széle stabil lesz, megfordítható. Mindkét oldalát arany barnára sütjük. Ez maximum egy perc, és még folyós a teteje, amikor meg kell fordítani. Durván húsz másodperc oldalanként.
Mi mogyorókrémmel megkenve és eperrel szeretjük a legjobban, de szórhatunk bele sütés közben akár csokoládét, áfonyát, vagy aszalt gyümölcsöt.
Tipp:
Ez egy olyan palacsinta, ami nem véletlenül híres világszerte, szerintem már a filmeket nézve megkívánja az ember. Pontosan így történt ez nálam is évekkel ezelőtt, és annak ellenére, hogy a juharszirup nálam nem aratott sikert, maga a palacsinta verhetetlen, még ha a viszonyom nem is volt vele mindig túl bensőséges. Az ok roppant triviális: jó néhány adag landolt nálam a kukában az első kísérletezgetések alkalmával, annak ellenére, hogy még speciális pancake palacsintasütőt is vásároltam, külön adagolóval, ami arra volt jó, hogy összemaszatoljam vele az egész konyhámat, beleértve magamat is. A szerkezet teljesen használhatatlan volt, pocsék bevonattal, és egy lehetetlen recepttel. Azóta már sok további lehetetlen receptet kipróbáltam, készítettem szénné égett, folyós közepű, és még inkább omlettre, mint palacsintára hasonlító változatot is.
Szóval a skála elég széles volt, mire elértem a képen látható eredményt, ami önmagáért beszél. Van azonban a történetnek még egy olyan csavarja, ami miatt szerintem bárki egykettőre a szívébe fogja zárni. Mindig reggelire ajánlják a pancake-et, de hát kinek van kedve, vagy ideje reggel nekiállni, méregetni a palacsinta hozzávalóit. Nekem biztosan nem. A jó hír: Nem is kell! Nigellánál láttam először, hogy összekeveri előre több adag száraz összetevőjét, és jól záródó üvegbe teszi, így hetekig eláll. Amikor pedig kedvünk támad egyet palacsintázni, akkor csak elővesszük, tejet, tojást, és egy kis vajat keverünk hozzá, kisütjük, és már tálalhatjuk is, a nap bármely szakában. Én a Nigellás változattal nem voltam kibékülve, így néhányszor változtattam a por és a tojások arányán, és elhagytam a sót.
És még valami! Tökéletes ajándék egy üveg palacsintapor, recepttel, egy szalaggal átkötve. Szerintem a siker nem marad el, és igazán szívből jövő és személyes figyelmesség.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »