Húsos rácsos pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 g réteslap (10 lap)
- 500 g darált hús
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 300 g tejföl
- 100 g reszelt sajt
- 2 dl olaj
- só
- bors
- szezámmag
Elkészítése:
A hagymát apóra kockázzuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, a hagymát rádobjuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal ízesítjük és kissé lepirítjuk. Félretesszük hűlni.
A kihűlt húshoz hozzáadjuk a reszelt sajtot és 2 egész tojást. Jól összegyúrjuk.
8 réteslapot töltünk meg a darált hússal úgy, hogy a lapok hosszanti szélére halmozzuk a tölteléket, majd feltekerjük.
A maradék 2 réteslapot kiolajozott tepsibe tesszük úgy, hogy az egyik fele kilógjon (ezzel fogjuk befedni az egészet). 1 tojást 1 dl olajjal, a tejföllel és kevés sóval elkeverünk. Megkenjük vele a tepsibe tett tésztát, majd fogunk 4 megtöltött tésztarudat, és ráhelyezzük úgy, hogy a tepsi széléhez ne érjen hozzá, de a 4 rúd egymás mellé kerüljön. Ezeket is megkenjük a keverékkel, majd ráhelyezünk 3 rudat, ezeket is lekenjük, végül a maradék 1 tekercset. Ezt is bekenjük és befedjük a kilógó réteslappal. Óvatosan hajtsuk alá a tésztát. A maradék keverékkel kenjük meg kívül is jól a tésztát. Csurgassunk rá kevés olajat, és szórjuk meg szezámaggal.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük szép pirosra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

