Húsos rácsos pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 g réteslap (10 lap)
- 500 g darált hús
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 g tejföl
- 100 g reszelt sajt
- 2 dl olaj
- só
- bors
- szezámmag
Elkészítése:
A hagymát apóra kockázzuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, a hagymát rádobjuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal ízesítjük és kissé lepirítjuk. Félretesszük hűlni.
A kihűlt húshoz hozzáadjuk a reszelt sajtot és 2 egész tojást. Jól összegyúrjuk.
8 réteslapot töltünk meg a darált hússal úgy, hogy a lapok hosszanti szélére halmozzuk a tölteléket, majd feltekerjük.
A maradék 2 réteslapot kiolajozott tepsibe tesszük úgy, hogy az egyik fele kilógjon (ezzel fogjuk befedni az egészet). 1 tojást 1 dl olajjal, a tejföllel és kevés sóval elkeverünk. Megkenjük vele a tepsibe tett tésztát, majd fogunk 4 megtöltött tésztarudat, és ráhelyezzük úgy, hogy a tepsi széléhez ne érjen hozzá, de a 4 rúd egymás mellé kerüljön. Ezeket is megkenjük a keverékkel, majd ráhelyezünk 3 rudat, ezeket is lekenjük, végül a maradék 1 tekercset. Ezt is bekenjük és befedjük a kilógó réteslappal. Óvatosan hajtsuk alá a tésztát. A maradék keverékkel kenjük meg kívül is jól a tésztát. Csurgassunk rá kevés olajat, és szórjuk meg szezámaggal.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük szép pirosra.