Hamis carbonara recept
Hozzávalók:
- 0,5 dl olaj
- 15 dkg sonka
- 1 ek liszt
- 4 dl tej
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- 30 dkg spagetti tészta
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük.
A sonkát apróra vágjuk, majd egy srepenyőben az olajon szép pirosra pirítjuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük, kissé megpirítjuk, majd a tejjel felöntjük és csomómentesre keverjük.
A kifőtt, lecsepegtetett tésztát a tejes keverékre szedjük, átforgatjuk, összeforraljuk és kész is.
Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Aki szereti tehet bele fokhagymát is és sajtot a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

