Haltepertő recept

Hozzávalók:
- 70 dkg pontyfilé
- 1 kávéskanál só
- 2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1,5 kávéskanál pirospaprika
- 5 evőkanál finomliszt
A sütéshez:
- bő olaj
Elkészítése:
A pontyfilé bőrét lehúzzuk, a nagyobb szálkákat kiszedjük belőle, azután húsát sűrűn beirdaljuk és 2,5-3 centis kockákra vágjuk.
Az a legjobb, hacsak az alsó, szálkamentes részét használjuk,így az a jó ha több halfilénk van.
1 kiskanál sóval, 1 mokkáskanál borssal és 1 csapott kiskanál pirospaprikával összeforgatjuk. Letakarjuk, hűtőszekrényben 2-3 órán át (ha egész éjjel tudjuk az még jobb, hogy jól átjárják a fűszerek) pácoljuk.
A lisztet 1 mokkáskanál borssal és fél kiskanál pirospaprikával összeforgatjuk. Bő, közepesen forró olajban 4-5 perc alatt pirosasra, ropogósra sütjük, végül konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
Langyosan vagy hidegen, paprikával, paradicsommal és lila hagymával,és puha kenyérrel tálaljuk, de adhatunk hozzá rántott hagymakarikákat valamint tartármártást is akár.))))
Tipp:
Az elkészítési időhöz a pácolást nem írtam. Tehát igazán 30 perc + a pácolás! Az 2-3 óra,de ha egész éjjel pácoljuk akkor még finomabb és másnap csak előkapjuk.!))))
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »