Haltepertő recept
Hozzávalók:
- 70 dkg pontyfilé
- 1 kávéskanál só
- 2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1,5 kávéskanál pirospaprika
- 5 evőkanál finomliszt
A sütéshez:
- bő olaj
Elkészítése:
A pontyfilé bőrét lehúzzuk, a nagyobb szálkákat kiszedjük belőle, azután húsát sűrűn beirdaljuk és 2,5-3 centis kockákra vágjuk.
Az a legjobb, hacsak az alsó, szálkamentes részét használjuk,így az a jó ha több halfilénk van.
1 kiskanál sóval, 1 mokkáskanál borssal és 1 csapott kiskanál pirospaprikával összeforgatjuk. Letakarjuk, hűtőszekrényben 2-3 órán át (ha egész éjjel tudjuk az még jobb, hogy jól átjárják a fűszerek) pácoljuk.
A lisztet 1 mokkáskanál borssal és fél kiskanál pirospaprikával összeforgatjuk. Bő, közepesen forró olajban 4-5 perc alatt pirosasra, ropogósra sütjük, végül konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
Langyosan vagy hidegen, paprikával, paradicsommal és lila hagymával,és puha kenyérrel tálaljuk, de adhatunk hozzá rántott hagymakarikákat valamint tartármártást is akár.))))
Tipp:
Az elkészítési időhöz a pácolást nem írtam. Tehát igazán 30 perc + a pácolás! Az 2-3 óra,de ha egész éjjel pácoljuk akkor még finomabb és másnap csak előkapjuk.!))))