Hálós palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csésze liszt (nálam teljes kiőrlésű)
- 1 csésze natúr joghurt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál cukor (nálam vaníliás)
- 1 evőkanál olaj
- 1/2 kk só
- 3/4 csésze forrásban lévő víz
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1 kk kurkuma (nálam ez most kimaradt)
- olaj a serpenyő kenegetéséhez
A szószhoz:
- 6 evőkanál cukor
- 1 kk víz
- 1/2 citrom leve
- 1/2 narancs leve
- 3-4 evőkanál vaj
Elkészítése:
Vegyünk elő egy tálat. Készítsünk elő egy kancsót és egy szűrőt. Forraljunk vizet a vízforralóban.
A tálba öntsük az 1 bögre lisztet és az 1 bögre joghurtot. Üssük hozzá a tojást, adjuk hozzá a sót és a cukrot és egy habverővel keverjük teljesen csomómentesre.
A felforrt vízből mérjünk ki 3/4 bögrét, tegyük bele a szódabikarbónát és öntsük a lisztes keverékhez és keverjük krémesre.
Egy szűrűn szűrjük át, hogy simán kijöjjön majd a tészta az apró lyukakon. Öntsük a flakonba.
Egy tapadásmentes serpenyőt forrósítsunk fel, kenegessük ki vékonyan olajjal és körkörös mozdulatokkal adagoljuk a tésztát a serpenyőbe. Kedvünkre játszadozhatunk a mintákkal.
Közepes lángos süssük. Ugyanúgy fordítsuk meg, mint a rendes palacsintát, csak óvatosabban, mert könnyen szakadhat a tészta. Nagyon gyorsan megsül.
Az elkészüléskor érdemes azonnal feltekerni mert, ha egymásra halmozzuk, mint a hagyományos palacsintát, akkor könnyen összegubancolódhat.
Az öntet elkészítése:
1 korty víz kíséretében tegyük tűzre a a cukrot és karamellizáljuk. Amikor elérte a szép színét, adjuk hozzá a kifacsart citrom és narancslevet, hagyjuk megint összeforrni, majd keverjük el benne a vajat.
Azonnal tunkoljuk bele a feltekert palacsintákat és rögtön fogyasszuk.
Tipp:
Természetesen hagyományos módon is kisüthetjük, de így sokkal izgalmasabb.
Egy műanyag üdítős üveg kupakját, egy felforrósított villával szúrjuk át, ebbe az üvegbe töltsük az elkészült masszát, csavarjuk rá az átlyukasztott kupakot és ezzel az eszközzel tudjuk ilyen szép mintásra adagolni a palacsintatésztát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

