Hálós palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csésze liszt (nálam teljes kiőrlésű)
- 1 csésze natúr joghurt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál cukor (nálam vaníliás)
- 1 evőkanál olaj
- 1/2 kk só
- 3/4 csésze forrásban lévő víz
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1 kk kurkuma (nálam ez most kimaradt)
- olaj a serpenyő kenegetéséhez
A szószhoz:
- 6 evőkanál cukor
- 1 kk víz
- 1/2 citrom leve
- 1/2 narancs leve
- 3-4 evőkanál vaj
Elkészítése:
Vegyünk elő egy tálat. Készítsünk elő egy kancsót és egy szűrőt. Forraljunk vizet a vízforralóban.
A tálba öntsük az 1 bögre lisztet és az 1 bögre joghurtot. Üssük hozzá a tojást, adjuk hozzá a sót és a cukrot és egy habverővel keverjük teljesen csomómentesre.
A felforrt vízből mérjünk ki 3/4 bögrét, tegyük bele a szódabikarbónát és öntsük a lisztes keverékhez és keverjük krémesre.
Egy szűrűn szűrjük át, hogy simán kijöjjön majd a tészta az apró lyukakon. Öntsük a flakonba.
Egy tapadásmentes serpenyőt forrósítsunk fel, kenegessük ki vékonyan olajjal és körkörös mozdulatokkal adagoljuk a tésztát a serpenyőbe. Kedvünkre játszadozhatunk a mintákkal.
Közepes lángos süssük. Ugyanúgy fordítsuk meg, mint a rendes palacsintát, csak óvatosabban, mert könnyen szakadhat a tészta. Nagyon gyorsan megsül.
Az elkészüléskor érdemes azonnal feltekerni mert, ha egymásra halmozzuk, mint a hagyományos palacsintát, akkor könnyen összegubancolódhat.
Az öntet elkészítése:
1 korty víz kíséretében tegyük tűzre a a cukrot és karamellizáljuk. Amikor elérte a szép színét, adjuk hozzá a kifacsart citrom és narancslevet, hagyjuk megint összeforrni, majd keverjük el benne a vajat.
Azonnal tunkoljuk bele a feltekert palacsintákat és rögtön fogyasszuk.
Tipp:
Természetesen hagyományos módon is kisüthetjük, de így sokkal izgalmasabb.
Egy műanyag üdítős üveg kupakját, egy felforrósított villával szúrjuk át, ebbe az üvegbe töltsük az elkészült masszát, csavarjuk rá az átlyukasztott kupakot és ezzel az eszközzel tudjuk ilyen szép mintásra adagolni a palacsintatésztát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »