Hagymás-tejfölös galuska recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 5 nagyobb fej hagyma
- fél doboz nagy tejföl
- só
- olaj
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk a félbe vágott, felszeletelt hagymákat, kb negyed teáskanál sóval. Közben elkészítjük a galuskát: a lisztet fél kiskanál sóval elkeverjük (aki ragaszkodik a hagyományos galuska recepthez, üthet hozzá egy tojást, de nem szükséges), és forrásban lévő vízbe kiszaggatjuk. Miután megfőtt, leszűrjük, utána hozzákeverjük a megpirult hagymát és a tejfölt. Ha van otthon friss paradicsom, vagy virsli, feldobhatjuk vele, de enélkül is finom, kiadós étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »