Hagymás-tejfölös galuska recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 5 nagyobb fej hagyma
- fél doboz nagy tejföl
- só
- olaj
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk a félbe vágott, felszeletelt hagymákat, kb negyed teáskanál sóval. Közben elkészítjük a galuskát: a lisztet fél kiskanál sóval elkeverjük (aki ragaszkodik a hagyományos galuska recepthez, üthet hozzá egy tojást, de nem szükséges), és forrásban lévő vízbe kiszaggatjuk. Miután megfőtt, leszűrjük, utána hozzákeverjük a megpirult hagymát és a tejfölt. Ha van otthon friss paradicsom, vagy virsli, feldobhatjuk vele, de enélkül is finom, kiadós étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

