Hagymás-tejfölös galuska recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 5 nagyobb fej hagyma
- fél doboz nagy tejföl
- só
- olaj
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk a félbe vágott, felszeletelt hagymákat, kb negyed teáskanál sóval. Közben elkészítjük a galuskát: a lisztet fél kiskanál sóval elkeverjük (aki ragaszkodik a hagyományos galuska recepthez, üthet hozzá egy tojást, de nem szükséges), és forrásban lévő vízbe kiszaggatjuk. Miután megfőtt, leszűrjük, utána hozzákeverjük a megpirult hagymát és a tejfölt. Ha van otthon friss paradicsom, vagy virsli, feldobhatjuk vele, de enélkül is finom, kiadós étel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »