Gyümölcsös csirketokány recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg filézett csirkemell
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 csipet rozmaring
- 1 csipet kakukkfű
- 1 dl húsleves alaplé
- 5 dkg vaj
- 1 kisebb poréhagyma
- só
- 1 kávés kanál liszt
- csipet majoránna
- csipet őrölt bors
- 1 kis kanál curry
- fél csomag vágott petrezselyemzöld
- 1 dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- 10 dkg őszibarack befőtt
- 10 dkg szilva befőtt
- 10 dkg körte vagy alma befőtt
Elkészítése:
A csirkehúst feldaraboljuk, a vajat felolvasztjuk egy edényben. Beletesszük a hagymát és egy kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a darabolt csirkehúst. Megsózzuk, majd 3-4 percig pirítjuk és rászórunk egy kevés lisztet. Még 1-2 percig pirítjuk, majd hozzákeverjük a fűszereket, a bort, a tejszínt és a leves alaplét. Tovább forraljuk addig, amíg a hús meg nem puhul.
A legvégén adjuk hozzá a kis kockákra vágott kompótokat. Főtt rizzsel tálaljuk.
Nagyon finom a hús között a sok finom édes kompót.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

