Gyümölcsös csirketokány recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg filézett csirkemell
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 csipet rozmaring
- 1 csipet kakukkfű
- 1 dl húsleves alaplé
- 5 dkg vaj
- 1 kisebb poréhagyma
- só
- 1 kávés kanál liszt
- csipet majoránna
- csipet őrölt bors
- 1 kis kanál curry
- fél csomag vágott petrezselyemzöld
- 1 dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- 10 dkg őszibarack befőtt
- 10 dkg szilva befőtt
- 10 dkg körte vagy alma befőtt
Elkészítése:
A csirkehúst feldaraboljuk, a vajat felolvasztjuk egy edényben. Beletesszük a hagymát és egy kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a darabolt csirkehúst. Megsózzuk, majd 3-4 percig pirítjuk és rászórunk egy kevés lisztet. Még 1-2 percig pirítjuk, majd hozzákeverjük a fűszereket, a bort, a tejszínt és a leves alaplét. Tovább forraljuk addig, amíg a hús meg nem puhul.
A legvégén adjuk hozzá a kis kockákra vágott kompótokat. Főtt rizzsel tálaljuk.
Nagyon finom a hús között a sok finom édes kompót.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »