Fokhagymás burgonya tükörtojással recept

Hozzávalók:
- fél kg burgonya
- 6 gerezd fokhagyma
- egy kávéskanál pirospaprika
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- kevés olaj vagy zsír
Elkészítése:
A fokhagymát egy pillanatig bele rakjuk a kissé hevült zsírba vagy olajba és rátesszük a paprikát és a vékony karikára vágott burgonyát. Sózzuk ízlés szerint,fedő alatt pároljuk kis lángon ha a burgonya megkívánja egy pici vizet önthetünk alá csak arra vigyázzunk, hogy mind párologjon jól el mire elkészül. Közben kisütjük a tükörtojást,mi kissé hígra szoktuk hagyni. A kész burgonya mellé rakjuk.Régen füstölt oldalassal,füstölt kolbásszal csinálta édesanyám de az én családom nem szereti így.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »