Fokhagymás burgonya tojással recept

Hozzávalók:
- fél kg burgonya
- 6 gerezd fokhagyma
- kávés kanál pirospaprika
- 6db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 5dkg zsír/olaj
Elkészítése:
A fokhagymát egy pillanatig belerakjuk a kissé hevült zsírba/olajba, rátesszük a paprikát és a vékony karikára vágott burgonyát sózzuk, ízlés szerint, fedő alatt pároljuk kis lángon ha a burgonya megkívánja egy pici vizet önthetünk alá csak arra vigyázzunk, hogy mind párologjon el mire elkészül.
Közben kisütjük a tükörtojást,mi kissé hígra szoktuk hagyni.
A kész burgonya mellé rakjuk.
Régen füstölt oldalassal füstölt kolbásszal csinálta édesanyám de az én családom nem szereti így.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »