Fokhagymás burgonya tojással recept

Hozzávalók:
- fél kg burgonya
- 6 gerezd fokhagyma
- kávés kanál pirospaprika
- 6db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 5dkg zsír/olaj
Elkészítése:
A fokhagymát egy pillanatig belerakjuk a kissé hevült zsírba/olajba, rátesszük a paprikát és a vékony karikára vágott burgonyát sózzuk, ízlés szerint, fedő alatt pároljuk kis lángon ha a burgonya megkívánja egy pici vizet önthetünk alá csak arra vigyázzunk, hogy mind párologjon el mire elkészül.
Közben kisütjük a tükörtojást,mi kissé hígra szoktuk hagyni.
A kész burgonya mellé rakjuk.
Régen füstölt oldalassal füstölt kolbásszal csinálta édesanyám de az én családom nem szereti így.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »