Fokhagymás burgonya tojással recept
Hozzávalók:
- fél kg burgonya
- 6 gerezd fokhagyma
- kávés kanál pirospaprika
- 6db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- 5dkg zsír/olaj
Elkészítése:
A fokhagymát egy pillanatig belerakjuk a kissé hevült zsírba/olajba, rátesszük a paprikát és a vékony karikára vágott burgonyát sózzuk, ízlés szerint, fedő alatt pároljuk kis lángon ha a burgonya megkívánja egy pici vizet önthetünk alá csak arra vigyázzunk, hogy mind párologjon el mire elkészül.
Közben kisütjük a tükörtojást,mi kissé hígra szoktuk hagyni.
A kész burgonya mellé rakjuk.
Régen füstölt oldalassal füstölt kolbásszal csinálta édesanyám de az én családom nem szereti így.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

