Firenzei tojás recept

Hozzávalók:
- 1 doboz mélyhűtött paraj vagy 40 dkg friss paraj
- 10 dkg vaj
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- sajtmártás
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A mélyhűtött parajt felolvasztjuk, és a levét kinyomkodjuk (a friss parajt megfőzzük, lecsepegtetjük, és áttörjük), a felolvasztott vajjal, sóval és bőven borssal összekeverjük. Nagyobb tűzálló tál aljára terítjük, a nyers tojásokat (mintha tükörtojást akarnánk készíteni) ráütjük, hogy a sárgájuk épen maradjon, a sajtmártással leöntjük, és a sütőben addig sütjük, amíg a tojások fehérje meg nem alvadt, de a sárgájuk lágy maradjon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »