Expressz csirkefelfújt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 dkg vaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 ml tej
- 2 evőkanál olaj
- 1 db hagyma
- 1 teáskanál só
- 2 db csirkecomb
- 15 dkg rizs
- 15 dkg zöldborsó
- 1 csipet bors
- 2 szelet bacon
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát az olajon megpirítom. A combokat kifilézem, apró kockákra vágom, a hagymához adom, sózom, borsozom és nagy lángon, fedő alatt megpárolom. Hozzáadom a zöldborsót és még 5 percet főzöm nagyon kevés víz hozzáadásával. Közben a vajból, lisztből, tejből besamelmártást készítek, amit sózok és borsozok. A tojásokat fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, a sárgáját a besamelbe keverem. Ebbe először a borsós húst, majd óvatosan a felvert fehérjét keverem vigyázva, hogy a habot ne törjem össze. Tortaformába öntöm, a tetejére teszem a darabolt bacont, és előmelegített sütőben 15,20 perc alatt lassú tűzön pirosra sütöm. Párolt rizzsel tálalom.
Tipp:
Csak 2 csirkecomb van a hűtőben, és mindenki éhes? 60 perc alatt elkészül ez a fogás, és ha van otthon kevés leveszöldségünk is, még egy levest is összeüthetünk a csontból.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »