Elronthatatlan töltött gomba recept
Hozzávalók:
- 6 db közepes gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg bacon szalonna
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- majoránna
- friss petrezselyemzöld
- só,bors
- 10 dkg reszelt sajt (ha van otthon füstölt, még finomabb)
Köret:
- sült krumpli
Elkészítése:
A gombafejeket megtisztítjuk,szárát eltávolítjuk,és egy tűzálló tálba rakjuk, amit előzőleg kivajaztunk. A szárát apróra vágjuk,ezt még felhasználjuk a töltelékbe.
A hagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon elkezdjük pirítani. Ezután a bacont felszeleteljük csíkokra és a hagymára dobjuk.
Erre jön a gomba szára, amit apróra vágva teszünk a serpenyőbe, megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a majorannával és friss apróra vágott zöldpetrezselyemmel.
Amikor már az egész töltelék szépen megpirult, félrehúzzuk a tűzről és egyenként 2 tojást teszünk bele, gyorsan elkeverjük. Már nem tesszük vissza a tűzre,hanem belekanalazzuk a gombafejekbe a tölteléket. Tetejére jó sok reszelt sajt kerül.
Előmelegített sütőben 30 percig sütjük, közepes lángon. Köretként sült krumplit adunk hozzá.
Nagyon egyszerű vacsora, ami gyorsan elkészül.