Elronthatatlan töltött gomba recept

Hozzávalók:
- 6 db közepes gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg bacon szalonna
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- majoránna
- friss petrezselyemzöld
- só,bors
- 10 dkg reszelt sajt (ha van otthon füstölt, még finomabb)
Köret:
- sült krumpli
Elkészítése:
A gombafejeket megtisztítjuk,szárát eltávolítjuk,és egy tűzálló tálba rakjuk, amit előzőleg kivajaztunk. A szárát apróra vágjuk,ezt még felhasználjuk a töltelékbe.
A hagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon elkezdjük pirítani. Ezután a bacont felszeleteljük csíkokra és a hagymára dobjuk.
Erre jön a gomba szára, amit apróra vágva teszünk a serpenyőbe, megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a majorannával és friss apróra vágott zöldpetrezselyemmel.
Amikor már az egész töltelék szépen megpirult, félrehúzzuk a tűzről és egyenként 2 tojást teszünk bele, gyorsan elkeverjük. Már nem tesszük vissza a tűzre,hanem belekanalazzuk a gombafejekbe a tölteléket. Tetejére jó sok reszelt sajt kerül.
Előmelegített sütőben 30 percig sütjük, közepes lángon. Köretként sült krumplit adunk hozzá.
Nagyon egyszerű vacsora, ami gyorsan elkészül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »