Egyszerű virslipörkölt recept

Hozzávalók:
- 35 dkg virsli
- 1 vöröshagyma
- 1 ek (tyúk)zsír
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 nagy csipet bors
- 1 nagy csipet só
- 1 ek házi darált paprika
Elkészítése:
A virslit vékony karikára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk, majd a zsíron üvegesre pároljuk.
Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, majd beleforgatjuk a virslit.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a darált paprikát és kb. 0,5 dl vízzel felöntve visszatesszük mérsékelt lángra. Addig főzzük, míg a víz elfő, és a virsli alatt sűrű szaft képződik.
Melegen, rizzsel és savanyúsággal kínáljuk.
Tipp:
Van úgy, hogy szükség van egy kis főtt ételre, de nagyon kevés időnk van rá. Ez a recept pont egy ilyen alkalomra való. Rendkívül egyszerű és nem szükséges sok időt a konyhában tölteni vele. Savanyúsággal az igazi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »