Egyszerű virslipörkölt recept

Hozzávalók:
- 35 dkg virsli
- 1 vöröshagyma
- 1 ek (tyúk)zsír
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 nagy csipet bors
- 1 nagy csipet só
- 1 ek házi darált paprika
Elkészítése:
A virslit vékony karikára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk, majd a zsíron üvegesre pároljuk.
Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, majd beleforgatjuk a virslit.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a darált paprikát és kb. 0,5 dl vízzel felöntve visszatesszük mérsékelt lángra. Addig főzzük, míg a víz elfő, és a virsli alatt sűrű szaft képződik.
Melegen, rizzsel és savanyúsággal kínáljuk.
Tipp:
Van úgy, hogy szükség van egy kis főtt ételre, de nagyon kevés időnk van rá. Ez a recept pont egy ilyen alkalomra való. Rendkívül egyszerű és nem szükséges sok időt a konyhában tölteni vele. Savanyúsággal az igazi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »