Egyszerű virslipörkölt recept

Hozzávalók:
- 35 dkg virsli
- 1 vöröshagyma
- 1 ek (tyúk)zsír
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 nagy csipet bors
- 1 nagy csipet só
- 1 ek házi darált paprika
Elkészítése:
A virslit vékony karikára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk, majd a zsíron üvegesre pároljuk.
Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, majd beleforgatjuk a virslit.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a darált paprikát és kb. 0,5 dl vízzel felöntve visszatesszük mérsékelt lángra. Addig főzzük, míg a víz elfő, és a virsli alatt sűrű szaft képződik.
Melegen, rizzsel és savanyúsággal kínáljuk.
Tipp:
Van úgy, hogy szükség van egy kis főtt ételre, de nagyon kevés időnk van rá. Ez a recept pont egy ilyen alkalomra való. Rendkívül egyszerű és nem szükséges sok időt a konyhában tölteni vele. Savanyúsággal az igazi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »