Egyszerű császármorzsa recept

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 2 ek cukor
- 6 ek liszt
- 3-4 dl tej
- 2-3 ek olaj
- házi sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A tojást a sóval és a cukorral kissé felverjük. Nem kell habosra, csak keveredjen el. Hozzáadjuk a lisztet, és annyi tejet adunk hozzá, hogy kicsit sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk.
Egy nagyobb teflon serpenyőben az olajat felforrósítjuk, majd beleöntjük a masszát. Fakanállal szépen óvatosan elkezdjük átmozgatni a tésztát. Vigyázva, hogy ne keverjük ki a még folyékony tésztát a tűzhelyre. Nem kell gyorsan keverni, csak mindenhol szilárduljon meg a massza első körben.
Ha ez megvan, akkor hagyjuk egy kicsit pirulni, majd a fakanállal vagdaljuk kisebb darabokra, és keverjük át. Addig pirítsuk, míg szépen minden darab piros nem lesz.
Ízlés dolga ki milyen kicsire szeretné feldarabolni a masszát. Ha elég piros már, akkor tálra szedjük, és lekvárt adunk mellé. Azon melegében a legfinomabb. Egyszerű, és gyorsan elkészül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »