Édes, vicces túrófánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
- 1 ek cukor
- 6 ek finomliszt
- reszelt citromhéj
- vanília aroma, vagy vaníliás cukor (de akkor kevesebb cukor)
- csipet só
Elkészítése:
A túrót műanyagtálban egy villa segítségével szétnyomom. Beleütöm a tojásokat, alaposan elkeverem. Ha folyékony vanília aromát használok, azt is eloszlatom benne egyenletesen.
Ezután rászórom a lisztet, sütőport, sót, cukrot és a citromhéjat, majd jól elkeverem az egészet. 2 evőkanál segítségével gombócokat formálok belőle, majd bő olajban (legalább 4-5 centi legyen, hogy ne süllyedjenek le a fánkok a mélyére) kisütöm, ami igazán mókás folyamat!
Hogy miért mókás? Mert ezek a kis édesek maguktól forognak! Amikor az alsó oldala megsül szép sárgára, és épp elkezdenél gondolkozni azon, hogy meg kellene fordítani, akkor fogja magát és bukfencezik egyet. Bevallom, amikor olvastam ezt egy recept leírásában kételkedtem, de ez tényleg forog! :D Nagyon vicces megsütni.
Tipp:
Lehet lekvárral tálalni, olyan elvetemült tejföl-fanoknak, amilyen én vagyok még fahéjas tejföllel is el tudom képzelni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »