Édes, vicces túrófánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
- 1 ek cukor
- 6 ek finomliszt
- reszelt citromhéj
- vanília aroma, vagy vaníliás cukor (de akkor kevesebb cukor)
- csipet só
Elkészítése:
A túrót műanyagtálban egy villa segítségével szétnyomom. Beleütöm a tojásokat, alaposan elkeverem. Ha folyékony vanília aromát használok, azt is eloszlatom benne egyenletesen.
Ezután rászórom a lisztet, sütőport, sót, cukrot és a citromhéjat, majd jól elkeverem az egészet. 2 evőkanál segítségével gombócokat formálok belőle, majd bő olajban (legalább 4-5 centi legyen, hogy ne süllyedjenek le a fánkok a mélyére) kisütöm, ami igazán mókás folyamat!
Hogy miért mókás? Mert ezek a kis édesek maguktól forognak! Amikor az alsó oldala megsül szép sárgára, és épp elkezdenél gondolkozni azon, hogy meg kellene fordítani, akkor fogja magát és bukfencezik egyet. Bevallom, amikor olvastam ezt egy recept leírásában kételkedtem, de ez tényleg forog! :D Nagyon vicces megsütni.
Tipp:
Lehet lekvárral tálalni, olyan elvetemült tejföl-fanoknak, amilyen én vagyok még fahéjas tejföllel is el tudom képzelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »