Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édes, vicces túrófánk recept

Édes, vicces túrófánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg túró
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél csomag sütőpor
    • 1 ek cukor
    • 6 ek finomliszt
    • reszelt citromhéj
    • vanília aroma, vagy vaníliás cukor (de akkor kevesebb cukor)
    • csipet só

    Elkészítése:

    A túrót műanyagtálban egy villa segítségével szétnyomom. Beleütöm a tojásokat, alaposan elkeverem. Ha folyékony vanília aromát használok, azt is eloszlatom benne egyenletesen.

    Ezután rászórom a lisztet, sütőport, sót, cukrot és a citromhéjat, majd jól elkeverem az egészet. 2 evőkanál segítségével gombócokat formálok belőle, majd bő olajban (legalább 4-5 centi legyen, hogy ne süllyedjenek le a fánkok a mélyére) kisütöm, ami igazán mókás folyamat!

    Hogy miért mókás? Mert ezek a kis édesek maguktól forognak! Amikor az alsó oldala megsül szép sárgára, és épp elkezdenél gondolkozni azon, hogy meg kellene fordítani, akkor fogja magát és bukfencezik egyet. Bevallom, amikor olvastam ezt egy recept leírásában kételkedtem, de ez tényleg forog! :D Nagyon vicces megsütni.

    Tipp:

    Lehet lekvárral tálalni, olyan elvetemült tejföl-fanoknak, amilyen én vagyok még fahéjas tejföllel is el tudom képzelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá