Dinsztelt káposzta recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1/2 kg fejes káposzta vékony csíkokra vágva
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál étolaj
- só
- 1 kávéskanál kristálycukor
- őrölt bors
- őrölt kömény
Recept:
Az olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a káposztát. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk az őrölt köménymagot és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Amikor megpuhult, kis citromlével, vagy ecettel megsavanyítjuk, levesszük a fedőt, majd amikor elfőtte a levét, meghintjük a cukorral. A cukor karamellizálódása miatt a káposztának szép barna színe lesz. Vigyázzunk, hogy ne égjen le, kis lángon, többszöri kavarással készre főzzük. Köretként, vagy savanyúságként húsételek, sültek mellé kínáljuk.
[ad#Google Adsense Cikk]
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.