Dinsztelt káposzta recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg fejes káposzta vékony csíkokra vágva
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál étolaj
- só
- 1 kávéskanál kristálycukor
- őrölt bors
- őrölt kömény
Recept:
Az olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a káposztát. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk az őrölt köménymagot és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Amikor megpuhult, kis citromlével, vagy ecettel megsavanyítjuk, levesszük a fedőt, majd amikor elfőtte a levét, meghintjük a cukorral. A cukor karamellizálódása miatt a káposztának szép barna színe lesz. Vigyázzunk, hogy ne égjen le, kis lángon, többszöri kavarással készre főzzük. Köretként, vagy savanyúságként húsételek, sültek mellé kínáljuk.
[ad#Google Adsense Cikk]
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »