Cukkinis-gombás palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 ek reszelt cukkini
- 2 ek reszelt csiperke gomba
- 2 ek tönkölybúzaliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej+ ásványvíz
- só
- petrezselyemzöld és zöld kapor
- sütéshez olaj + 1 tk a palacsinta tésztájába
Elkészítése:
A reszelő durva fokozatán lereszeljük a cukkinit. Sózzuk és 5-10 percig állni hagyjuk. Közben a gombát is lereszeljük.
Feltörjük a tojásokat, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre kavarjuk.
Belerakjuk a kicsit kinyomkodott cukkinit, a reszelt gombát és az apróra vágott zöld fűszereket. Elkeverjük, hígítjuk a tejjel és ásványvízzel, majd beletesszük a teáskanál olajat. (Sűrű palacsinta tésztát készítünk.)
Olajon kisütjük, majd minden palacsintát papírtörlőre szedünk, hogy leitassuk a felesleges olajat.
Ebből az adagból hat palacsinta lett.
Tipp:
Ajánlom ezt a palacsintát cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak. Önmagában is finom, de köretként is kiváló. Túró töltelékkel tovább gazdagítható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »