Cukkinifelfújt sült hallal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db 15 cm-es cukkini
- petrezselyemzöld
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg liszt
- 1 dl tejföl
- őrölt bors
- só
- ponty szeletek
- fokhagymakrém
Elkészítése:
A cukkinit mivel nagyon gyengécske volt, nem hámoztam meg csak lereszeltem. Sóztam, majd amíg állt a sóban, a petrezselymet összevágtam, a tojásokat kettéválasztottam.
A tojás sárgákat összekevertem fél dl tejföllel, a liszttel, a petrezselyemmel, a levétől kinyomkodott cukkinivel, majd borsoztam.
A fehérjéket felvertem csipet sóval és ezt is óvatosan hozzáadtam a cukkinis masszához.
Sütőpapírral kibéleltem egy kicsi tepsit, a masszát egyenletesen belesimítottam és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt
megsütöttem.
Mikor megsült kivettem a sütőből, lehúztam a papírt róla, megszórtam reszelt füstölt sajttal és feltekertem még forrón, majd miután kihűlt szeletekre vágtam.
A besózott halszeleteket bekentem fokhagymakrémmel, friss színes borssal megszórtam, és egy ek olajon teflonserpenyőben 4-5 perc alatt, oldalanként megsütöttem szép pirosra.
Fél dl tejfölbe egy fél kiskanál reszelt tormakrémet kevertem és ezt adtam mártásnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »