Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemájas “rizotto” recept

Csirkemájas  “rizotto”
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg csirkemáj
    • 20 dkg rizs
    • 20 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
    • 3-4 szelet bacon
    • 2 paradicsom
    • 1 zöldpaprika
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 ek étolaj
    • só, bors, majoránna, ízlés szerint ételízesítő

    Elkészítése:

    A rizst megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük kétszer annyi vízzel, amennyi a rizs térfogata. Felforraljuk, majd kis lángon 15-20 percig főzzük.

    Amíg a rizs fő, elkészítjük a májat. Az összevágott szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, amit szintén megpirítunk. Belerakjuk a májat, megszórjuk borssal, meg a majorannával, pár percig sütjük.

    Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, a kockára vágott paradicsomot, megsózzuk, egy kis ételízesítővel meghintjük és 10 percig pirítjuk. A rizs tetejére szedve tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá