Csípős szecsuáni recept
Hozzávalók:
- 3 csirkemellfilé
- 1 egész chili vagy 1 tk szárított chilipor
- 2 ek szójaszósz
- 1/4 fej káposzta
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 ek olívaolaj
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- ketchup
- só
- 1 tk cukor
- rozmaring
- őrölt bors
Elkészítése:
Egy wok-ot nagyon forróra hevítünk 1 ek olajjal, majd rádobjuk a kockázott csirkemellfilét, hagyjuk, hogy levet eresszen, megsütjük, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal megszórjuk, a chilit kettévágjuk és hozzádobjuk. Hozzátesszük a vékony csíkokra vágott sárga és fehérrépát, majd a wokot velük együtt rázogatjuk. Pár perc után hozzáadjuk a nagy darabokra vágott hagymát, ezzel is átpirítjuk, végül hozzáadjuk a vékony csíkokra szelt káposztát és ezzel is tovább pirítjuk, a wokot folyamatosan rázogatjuk.
Ha megpirultak a zöldségeink teszünk rá 2 ek szójaszószt és nyomunk bele majdnem egy egész doboz ketchupot. Hagyjuk összeforrni, majd ha kész megkóstoljuk, ha nem találjuk elég édesnek teszünk hozzá kevés kristálycukrot.
Ha kész párolt rizzsel vagy kínai tojásos rizzsel (a forró párolt rizshez egy villával felvert tojást adunk, és azonnal elkeverjük), esetleg kínai pirított tésztával (spagetti tésztát megfőzünk, azonnal a forró wokba szűrjük, rázogatjuk, majd meglocsoljuk bőven szójaszósszal)
Tipp:
Tálalás előtt a chilit kivesszük a wokból.