Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Croque Madame – kalapos szendvics recept

Croque Madame – kalapos szendvics
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • szeletelt kenyér, lehetőleg toast
    • tükörtojás
    • sonka
    • szeletelt sajt
    • besamelmártás
    • bors
    • egyéb fűszerek

    Személyenként 2 toast kenyér, 2 szelet sajt, 1 szelet sonka, 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kell.

    Elkészítése:

    A tükörtojást megsütjük, a toastokat előre megpirítjuk, erre kerülnek a szeletelt sajtok is, melyek szépen ráolvadnak a kenyérre. A két sajtos toast közé kerül a sonka. A tetejét meglocsoljuk besamelmártással. (vajat hevítünk, beleteszünk 1 kis kanál lisztet, majd hideg tejjel felöntjük. Mindezt állandó keverés mellett. Szép sima, kissé folyós állagot kell elérnünk. Az egészet sóval és fehér borssal ízesítjük.) Végül pedig rákerülhet a tojás kalap is

    Tipp:

    Ennek a remek francia szendvicsnek az eredete több mint száz éves múltra tekint vissza, amit először egy párizsi kávézóban készítettek el. Croque monsieur szendvicsként ismerték – tojás nélküli változatban. A Croque madame pedig egy újabb változata, mely tetejére 1 tükörtojás is került. Azt hogy miért lett madame a neve, a tojás, mintegy kalapként való megkoronázása a szendvicsnek, amit a korabeli hölgyek által hordott kalapokkal magyaráznak. Azt hogy mi az igazság, teljesen mindegy, de hogy ez a szendvics valami isteni, az biztos.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá