Corn dog recept

Hozzávalók:
- 12 db virsli (én félbe vágtam őket, hogy cuki kis falatkák legyenek)
- 1 bögre liszt (3 dl a bögre)
- 1 bögre kukorica liszt vagy kukoricadara
- só
- bors
- 1 kiskanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 és 1/4 bögre tej (kb 3,7 dl)
- saslikpálcika
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az alapanyagokat jól összekeverejük. Jó sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. Egy magas falú pohárba vagy mérőedénybe öntsük ki a masszát. A virslikbe szúrjunk egy-egy felezett saslikpálcikát. Lisztben forgassuk meg és mártsuk bele a masszába. Egy kicsit csepegtessük le és már mehet is a forró olajba.
Kb 3 perc alatt megsütjük. Egyszerre 2-3 db-ot tegyünk az olajba. Félidőben érdemes megforgatni, de magától is elkezdenek forogni. Magában is fogyasztható, de hasábburgonyával is kitűnő párosítás.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »