Corn dog recept

Hozzávalók:
- 12 db virsli (én félbe vágtam őket, hogy cuki kis falatkák legyenek)
- 1 bögre liszt (3 dl a bögre)
- 1 bögre kukorica liszt vagy kukoricadara
- só
- bors
- 1 kiskanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 és 1/4 bögre tej (kb 3,7 dl)
- saslikpálcika
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az alapanyagokat jól összekeverejük. Jó sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. Egy magas falú pohárba vagy mérőedénybe öntsük ki a masszát. A virslikbe szúrjunk egy-egy felezett saslikpálcikát. Lisztben forgassuk meg és mártsuk bele a masszába. Egy kicsit csepegtessük le és már mehet is a forró olajba.
Kb 3 perc alatt megsütjük. Egyszerre 2-3 db-ot tegyünk az olajba. Félidőben érdemes megforgatni, de magától is elkezdenek forogni. Magában is fogyasztható, de hasábburgonyával is kitűnő párosítás.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »