Corn dog recept
Hozzávalók:
- 12 db virsli (én félbe vágtam őket, hogy cuki kis falatkák legyenek)
- 1 bögre liszt (3 dl a bögre)
- 1 bögre kukorica liszt vagy kukoricadara
- só
- bors
- 1 kiskanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 és 1/4 bögre tej (kb 3,7 dl)
- saslikpálcika
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az alapanyagokat jól összekeverejük. Jó sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. Egy magas falú pohárba vagy mérőedénybe öntsük ki a masszát. A virslikbe szúrjunk egy-egy felezett saslikpálcikát. Lisztben forgassuk meg és mártsuk bele a masszába. Egy kicsit csepegtessük le és már mehet is a forró olajba.
Kb 3 perc alatt megsütjük. Egyszerre 2-3 db-ot tegyünk az olajba. Félidőben érdemes megforgatni, de magától is elkezdenek forogni. Magában is fogyasztható, de hasábburgonyával is kitűnő párosítás.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

