Calzone /hajtott pizza/ recept

Hozzávalók:
- 6 dl liszt
- 2 evőkanál rétesliszt
- 0,5 dl olaj
- 2 dl víz
- 1 dl tej
- 1 csomag instant élesztő
- 1 tk só
- oregánó
- kakukkfű
- bazsalikom
Elkészítés:
A lisztet a rétesliszttel, a sóval, az élesztővel a langyos vízzel és a langyos tejjel egy tálban elkezdem robotgéppel tésztává keverni. Én a fent említett fűszerekből keveset szoktam a tésztába tenni. Majd az olajat keverés közben hozzáöntöm. Cipócskává dagasztom, majd kelni hagyom.
4 részre osztom, és ovális formára nyújtom a kezemmel. Ízlés szerint pizzakrémmel és feltétekkel megpakolom az egyik felét, a másikat pedig ráhajtom. A széleit összenyomkodom, a tetejét megszurkálom, hogy a gőz távozhasson sütés közben. Előmelegített sütőben megsütöm.
[ad#Google Adsense Cikk]
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »