Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bundáskenyér a sütőből recept

Bundáskenyér a sütőből
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet kenyér
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl főzőtejszín
    • 10 dkg sajt
    • őrölt fehér bors
    • szerecsendió
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    Egy sütőformát, vagy egy kisebb tepsit kenjünk ki vastagon a vajjal.

    A tojásokat üssük fel egy tálba, majd adjuk hozzá a tejszínt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy kevés szerecsendióval. Ezután kézi habverővel keverjük alaposan össze.

    A kenyérszeleteket egyesével kissé áztassuk meg a tejszínes-tojásba, majd helyezzük bele a kivajazott sütőformába. Ezután a maradék négy szelet kenyeret szintén áztassuk meg, majd helyezzük a formában lévő kenyérszeletek tetejére.

    Végül a megmaradt tejszínes-tojást öntsük rá a kenyérszeletekre, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, még a tojás és a sajt rásül a kenyérszeletekre, és szép piros színt kap. (én kb. 20 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve, még melegen tálaljuk. Egy bögre forró, mézes, citromos teával igazán laktató reggeli, vagy éppen vacsora.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá