Bundáskenyér a sütőből recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 szelet kenyér
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl főzőtejszín
- 10 dkg sajt
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
Egy sütőformát, vagy egy kisebb tepsit kenjünk ki vastagon a vajjal.
A tojásokat üssük fel egy tálba, majd adjuk hozzá a tejszínt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy kevés szerecsendióval. Ezután kézi habverővel keverjük alaposan össze.
A kenyérszeleteket egyesével kissé áztassuk meg a tejszínes-tojásba, majd helyezzük bele a kivajazott sütőformába. Ezután a maradék négy szelet kenyeret szintén áztassuk meg, majd helyezzük a formában lévő kenyérszeletek tetejére.
Végül a megmaradt tejszínes-tojást öntsük rá a kenyérszeletekre, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, még a tojás és a sajt rásül a kenyérszeletekre, és szép piros színt kap. (én kb. 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve, még melegen tálaljuk. Egy bögre forró, mézes, citromos teával igazán laktató reggeli, vagy éppen vacsora.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »