Bundás, töltött zsemle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 db zsemle
- sajt
- mustár, torma, majonéz, ketchup (opcionális)
- maradék pörkölt vagy sült hús
- paprika, paradicsom
- liszt,
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, zsemlemorzsa a panírozáshoz
- bő olaj a sütéshez
Elkészítése:
A zsemle felső harmadát levágjuk. Kissé kiszedjük a belsejét, hogy férjen bele anyag. Az aljukra mindnek kis reszelt sajtot tettem, majd ráhalmoztam a maradék pörköltet. Tettem rá egy karika paradicsomot és egy kis paprikát is, majd ismét sajttal zártam le.
A lényeg, hogy a sipkája tökéletesen illeszkedjen, ne tartsa el a töltelék, mert úgy sütés közben bejut az olaj, mivel nem tudod rendesen bepanírozni.
A művelet a szokásos egy pici apróságot kivéve: a zsemléket kívülről nedvesítsük meg. Egy tálba tegyünk vizet és a belemártott kezünkkel simítsuk át a zsemléket körbe. Ez segít ugye a lisztnek, hogy megtapadjon.
Innentől már minden a hagyományos úton zajlik. Liszt, tojás, zsemlemorzsa. Jó bő, forró olajban sütjük ki. Nem fog szétnyílni, pedig én is nagyon féltem a sütésétől. Szép barnára sütjük őket egyesével, majd a papírtörlővel leitatjuk a felesleges zsiradékot.
Tipp:
A maradékok felhasználásának is kitűnő módja, ugyanis tölteni szinte bármivel lehet.
Akár gyros hússal, akár maradék sült hússal, amit felcsíkozol, akár pörkölttel….
Megkenheted belülről körbe mustárral, tormával, bármivel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »