Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bundás, töltött zsemle recept

Bundás, töltött zsemle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 db zsemle
    • sajt
    • mustár, torma, majonéz, ketchup (opcionális)
    • maradék pörkölt vagy sült hús
    • paprika, paradicsom
    • liszt,  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, zsemlemorzsa a panírozáshoz
    • bő olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A zsemle felső harmadát levágjuk. Kissé kiszedjük a belsejét, hogy férjen bele anyag. Az aljukra mindnek kis reszelt sajtot tettem, majd ráhalmoztam a maradék pörköltet. Tettem rá egy karika paradicsomot és egy kis paprikát is, majd ismét sajttal zártam le.

    A lényeg, hogy a sipkája tökéletesen illeszkedjen, ne tartsa el a töltelék, mert úgy sütés közben bejut az olaj, mivel nem tudod rendesen bepanírozni.

    A művelet a szokásos egy pici apróságot kivéve: a zsemléket kívülről nedvesítsük meg. Egy tálba tegyünk vizet és a belemártott kezünkkel simítsuk át a zsemléket körbe. Ez segít ugye a lisztnek, hogy megtapadjon.

    Innentől már minden a hagyományos úton zajlik. Liszt, tojás, zsemlemorzsa. Jó bő, forró olajban sütjük ki. Nem fog szétnyílni, pedig én is nagyon féltem a sütésétől. Szép barnára sütjük őket egyesével, majd a papírtörlővel leitatjuk a felesleges zsiradékot.

    Tipp:

    A maradékok felhasználásának is kitűnő módja, ugyanis tölteni szinte bármivel lehet.

    Akár gyros hússal, akár maradék sült hússal, amit felcsíkozol, akár pörkölttel….

    Megkenheted belülről körbe mustárral, tormával, bármivel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá