Bundás kenyér, sült paprika és paprikában sült tojás a sütőből recept
Ők is elkészítették
Nagyon szeretjük a friss bundás kenyeret, azonban a lakásban terjengő sült olaj szagát nem annyira, főleg nem este felé.
Így gondoltam miért ne készülhetne a sütőben, mint ahogyan a rántott hús is, ezért frissiben ki is próbáltuk :)
A sült paprika is nagy kedvenc, így természetesen helyett kapott a tepsiben, egy kis FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsal házasítva.
Észbontó illatot árasztott a paprika magából sülés közbe, hmmm! ;)
Hozzávalók:
- Igény szerinti mennyiségű szeletelt kenyér
- 3-4 db egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- valamivel kevesebb, mint 1/2 dl tej
- 2-3 ek. olaj
- só
- és kedvenc sajtjaink valamelyike a tetejére
- Kápia, pritamin vagy fehér paprika, esetleg mindegyik :)
- Igény szerinti mennyiségű FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tükörtojáshoz.
Elkészítése:
A tojásokat felverjük és összekeverjük a tejjel, olajjal, sóval. Megforgatjuk benne a kenyereket és sütőpapírral bélelt gáztepsire tesszük.
A paprikáknak levágjuk a kalapját. A szárat eltávolítjuk de nem ejtünk lyukat rajta, hiszen ebbe a kis kalapba kerül a tojás. (Akkora kalapot vágjunk a paprika vastagabb végéből, hogy egy tojás és annak fehérje beleférjen.)
A tojásokat egy tálba üssük és abból öntsük óvatosan a paprikába, hogy ne folyjon ki véletlenül sem a fehérje. A paprika másik felét szeleteljük és a tojásos paprikákkal együtt enyhén besózzuk.
A tetejét sajttal szórjuk a sok finomságnak és előmelegített sütőben, 175-180 C°-on készre sütjük. A kenyér tetején a sajt megolvad a tojás fehérje kifehéredik ez jelzi majd az elkészültünket.
A sütőben sült bundás kenyér nem lesz olyan fodros, mint olajban sült társai de ízre ugyanolyan finomak.
Tipp:
Tipp:
Az olajban vagy teflon edényben is süthetünk paprikában tükörtojást, abban az esetben szeletelt paprikába is tehetjük, hiszen a hirtelen hő miatt nem folyik ki a tojás a paprika alól.
Forró serpenyőbe tesszük a paprika szeletet és utána beleöntjük a tálba felütött egész tojást.