Bundás kenyér, sült paprika és paprikában sült tojás a sütőből recept
Ők is elkészítették
Nagyon szeretjük a friss bundás kenyeret, azonban a lakásban terjengő sült olaj szagát nem annyira, főleg nem este felé.
Így gondoltam miért ne készülhetne a sütőben, mint ahogyan a rántott hús is, ezért frissiben ki is próbáltuk :)
A sült paprika is nagy kedvenc, így természetesen helyett kapott a tepsiben, egy kis
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsal házasítva.
Észbontó illatot árasztott a paprika magából sülés közbe, hmmm! ;)
Hozzávalók:
- Igény szerinti mennyiségű szeletelt kenyér
- 3-4 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - valamivel kevesebb, mint 1/2 dl tej
- 2-3 ek. olaj
- só
- és kedvenc sajtjaink valamelyike a tetejére
- Kápia, pritamin vagy fehér paprika, esetleg mindegyik :)
- Igény szerinti mennyiségű
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tükörtojáshoz.
Elkészítése:
A tojásokat felverjük és összekeverjük a tejjel, olajjal, sóval. Megforgatjuk benne a kenyereket és sütőpapírral bélelt gáztepsire tesszük.
A paprikáknak levágjuk a kalapját. A szárat eltávolítjuk de nem ejtünk lyukat rajta, hiszen ebbe a kis kalapba kerül a tojás. (Akkora kalapot vágjunk a paprika vastagabb végéből, hogy egy tojás és annak fehérje beleférjen.)
A tojásokat egy tálba üssük és abból öntsük óvatosan a paprikába, hogy ne folyjon ki véletlenül sem a fehérje. A paprika másik felét szeleteljük és a tojásos paprikákkal együtt enyhén besózzuk.
A tetejét sajttal szórjuk a sok finomságnak és előmelegített sütőben, 175-180 C°-on készre sütjük. A kenyér tetején a sajt megolvad a tojás fehérje kifehéredik ez jelzi majd az elkészültünket.
A sütőben sült bundás kenyér nem lesz olyan fodros, mint olajban sült társai de ízre ugyanolyan finomak.
Tipp:
Tipp:
Az olajban vagy teflon edényben is süthetünk paprikában tükörtojást, abban az esetben szeletelt paprikába is tehetjük, hiszen a hirtelen hő miatt nem folyik ki a tojás a paprika alól.
Forró serpenyőbe tesszük a paprika szeletet és utána beleöntjük a tálba felütött egész tojást.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

