Bruschetta recept
Hozzávalók:
- 4 db paradicsom
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 6-8 levél friss bazsalikom
- 2 db mozzarella
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint olívaolaj
Elkészítése:
A paradicsomokat apróra kockázzuk és egy tálba tesszük. A fokhagymát késsel szétnyomjuk, aprítjuk, majd mehet hozzá az aprított bazsalikom, só, bors, étolaj és addig állni hagyjuk, amíg a sütőben elősütjük a kenyérszeleteket.
A sütőt grillező fokozatra állítjuk. A kenyérszeleteket mindkét oldalukon kb 2-2 percig pirítjuk. Ezután kivesszük és rákanalazzuk a paradicsomot.
A mozzarellát a tetejére tépkedjük, majd visszatolom a sütőbe kb 4-5 percre, amíg a sajt ráolvad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









