Brokkolis rakott burgonya recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1000 g burgonya
- 600 g brokkoli
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 ml főzőtejszín
- 150 g krémsajt
- só
- bors
- szerecsendió
- bazsalikom
- olaj
Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük sós vízben, a brokkolit rózsáira szedjük és forró, sós vízben 3 percet forraljuk, majd leszűrjük. A főtt burgonyát meghámozzuk és vastagabb karikákra vágjuk.
Egy sütőtálat enyhén kiolajozunk, majd egy sor burgonyát teszünk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval ízlés szerint. A burgonyára rárakjuk a megfőtt és leszűrt brokkoli felét, újra burgonyakarikákkal fedjük be és az utolsó sor a brokkoli második fele. A tejszínt, krémsajtot és a tojásokat alaposan összekeverjük és ízesítjük sóval, borssal és bazsalikommal. Ezzel a szósszal leöntjük a rakott burgonyát és forró sütőben kb 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Díszítésképp vékonyra vágott kaliforniai paprikát raktam a tetejére.
Forrás: https://www.receptekaz.com
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.