Brokkolis rakott burgonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1000 g burgonya
- 600 g brokkoli
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 ml főzőtejszín
- 150 g krémsajt
- só
- bors
- szerecsendió
- bazsalikom
- olaj
Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük sós vízben, a brokkolit rózsáira szedjük és forró, sós vízben 3 percet forraljuk, majd leszűrjük. A főtt burgonyát meghámozzuk és vastagabb karikákra vágjuk.
Egy sütőtálat enyhén kiolajozunk, majd egy sor burgonyát teszünk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval ízlés szerint. A burgonyára rárakjuk a megfőtt és leszűrt brokkoli felét, újra burgonyakarikákkal fedjük be és az utolsó sor a brokkoli második fele. A tejszínt, krémsajtot és a tojásokat alaposan összekeverjük és ízesítjük sóval, borssal és bazsalikommal. Ezzel a szósszal leöntjük a rakott burgonyát és forró sütőben kb 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Díszítésképp vékonyra vágott kaliforniai paprikát raktam a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »